Bucureşti: Pompierii se antrenează şi în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce unii pompieri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă scoteau apa din casele inundate, o parte dintre ei au luat startul, la ora 10.00, la cea de-a patra ediţie a Crosului Pompierilor, organizat între Marriott şi Parcul Izvor.

Crosul s-a desfăşurat pe un traseu de trei kilometri, considerat uşor de majoritatea participanţilor. „Noi avem antrenamente mult mai dificile, să alergam atât de puţin mi se pare un fleac“, a declarat David Francisc, ocupantul poziţiei a doua la bărbaţii de peste 45 de ani.

Şi ceilalţi participanţi civili, chiar dacă nu aveau antrenament, au spus că traseul a fost uşor. „ Eu alerg de două ori pe săptămână, aşa că nu mi se pare deloc greu. Am participat şi la alte crosuri, dar e prima dată când vin la acesta“, a spus Stela Lupeş, în vârstă de 59 de ani, ocupanta poziţiei a patra la categoria sa de vârstă.

Pentru fiecare categorie de vârstă a fost făcut un clasament, iar premiile nu au lipsit. Locul I a fost premiat cu un televizor, locul al doilea cu un DVD, iar locul al treilea a primit un casetofon. „Premiile au fost date de Asociaţia Sportivă a Pompierilor“, a declarat Tudorică Dumitru, colonel-inspector şef.

El a adăugat că numărul participanţilor ar fi fost mai mare dacă nu ar fi fost nevoiţi să meargă pe teren, la intervenţii. „Capacitatea de intervenţii fucţionează la maximum, chiar dacă am venit 250 de angajaţi la cros“, a explicat Tudorică Dumitru.

Locul I la categoria femeilor de peste 35 de ani a fost câştigat de colonelul Mirela Navram, care este şi campioană mondială a poliţiştilor şi pompierilor la cursa de 5.000 de metri şi ocupanta poziţiei a doua la 10.000 de metri . „A fost o cursă foarte frumoasă şi relaxantă, chiar şi vremea a fost perfectă pentru alergare“, a spus colonelul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite