Bucureşti: Pompierii răniţi în accidentul rutier, externaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei persoane aflate în autospeciala de pompieri care s-a răsturnat aseară, în jurul orei 21.30, au fost externate imediat după ce au ajuns la spital.

Cei doi pompieri şi şoferii maşinilor care s-au ciocnit au fost răniţi uşor şi nu au avut nevoie de spitalizare, a declarat Dumitru Tudorică, inspector şef colonel în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti (ISU).
Autospeciala în care se aflau pompierii s-a răsturnat în zona Parcului Moghioroş, în timp ce mergea către un incendiu din Bulevardul Prelungirea Ghencea.
“Acccidentul a fost foarte grav, dar din fericire au avut mult noroc. Nu au avut nevoie nici măcar de concediu medical“, a mai spus Tudorică.

„Am crezut că vor muri”

Vinovat pentru accident a fost, potrivit Poliţiei Rutiere, şoferul automobilului Wolkswagen Passat, care nu a acordat prioritate maşinii pompierilor, deşi aceasta se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase pornite. Şoferul este cercetat penal pentru nerespectarea legii care obligă participanţii la trafic să acorde prioritate maşinii de pompieri.
Deşi conducătorul autospecialei a încercat să evite Wolkswagenul, nu a reuşit şi, astfel, autovehiculul a intrat în balans, roata din stânga a maşinii s-a lovit de un refugiu de tramvai şi s-a răsturnat.
“Am crezut că vor muri pentru că autoturismul a fost aruncat peste maşina de pompieri“, a declarat aseară Florin Persunache, unul dintre martori.
Accidentul  a blocat circulaţia în zonă pentru aproximativ 40 de minute.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite