Poliţistul care a furat o brichetă şi două deodorante dintr-un magazin şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de la Secţia 9 de la Poliţia Capitalei care a fost filmat în timp ce a furat două deodorante şi o brichetă şi-a dat astăzi demisia. Ancheta disciplinară în cazul său a luat sfârşit, dar continuă cea penală.

Imaginile au apărut la un post de televiziune sâmbătă. Se pare că oamenii legii de la Secţia 9 veniseră la supermarketul din zona Iancului pentru a cerceta un caz de furt de ţigări în valoare de 800 de lei. În timp ce colegii lor verificau camerele de luat vederi, unul dintre poliţişti a luat o brichetă de pe raft. La scurt timp după, el a mai luat două deodorante şi le-a băgat în buzunar.

Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz iar cei doi poliţişti de la Secţia 9 au fost audiaţi sâmbătă preţ de câteva ore. După ce imaginile video au apărut la un post tv, ele au ajuns astăzi la anchetatori.

Din vizionarea imaginilor transmise la posturile de televiziune şi din audierea poliţiştilor ce s-au aflat în exercitarea serviciului în data de 21 noiembrie 2010, colectivul de cercetare a stabilit că persoana îmbrăcată în uniformă, care ar lua bunuri de pe raft, este agent de poliţie în cadrul Secţiei 9 Poliţie şi că la data respectivă a intervenit la evenimentul sesizat.

Au fost întocmite acte premergătoare pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fapt pentru care a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, simultan fiind declanşată şi o cercetare disciplinară.

Astăzi, 09 mai, poliţistul, agent principal, în vârstă de 35 ani, şi-a prezentat demisia din structurile poliţiei.

Având în vedere acest act, cercetarea disciplinară a fost suspendată, urmând ca cercetările să fie continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite