VIDEO Poliţistul băgat în comă de un interlop, Codruţ Oprea a primit astăzi decoraţia de "Cavaler" de la preşedintele Traian Băsescu pe patul de spital!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decorarea poliţistului a fost propusă de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în rezervă şi în retragere. Codruţ Oprea este internat de aproape un an de zile la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

CITEȘTE ȘI: Polițistul băgat în comă de un interlop va fi făcut „Cavaler“ de președintele Băsescu. Codruț Oprea e internat în spital de aproape un an

APEL Tatăl polițistului nenorocit de un interlop: „Căutăm o clinică oriunde în lume care să ne ajute pentru recuperarea lui Codruț“

Înmânarea ordinului naţional "Serviciul Credincios" în rang de "Cavaler" a fostr oficiată astăzi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratul General de Poliţie, comisarul - şef Cristian Ciocan.

DURERE Tatăl poliţistului băgat în comă de un interlop: “Am obosit, iar Codruţ nu şi-a revenit! Dumnezeule, cu ce am greşit?”

Decretul a fost semnat de Preşedintele României, Traian Băsescu. Codruţ Oprea l-a primit pe patul de spital, la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Acolo s-a aflat şi mama lui Codruţ, Maria Oprea. "Noi am fost câteva luni şi la spital în Austria. El acum oricum este în stare vegetativă. Nu vede, nu ne recunoaşte. dacă ar fi fost bine nu ne trebuia nici decoraţie nici nimic. Mă doare sufletul pentru că numai pemntru el trăiesc. Sperăm ca Dumnezeu să ne ajute să îl salvăm dar nu ştim când îşi va reveni", ne-a spus Maria Oprea, mama poliţistului.

Părinţii lui Codruţ liptă pentru recuperarea lui. „Mai este puțin până în septembrie și se împlinește un an de când Codruț zace așa. El și-a pierdut sănătatea, ceea ce este cel mai greu de suportat. Are nevoie de recuperare, dar pentru asta trebuie transportat într-un centru specializat", a declarat Adrian Oprea, tatăl lui Codruţ.



Tatăl lui Codruț a mai spus că așteaptă de la Ministerul Administrației și Internelor să recupereze o parte din banii pe care i-a cheltuit pentru tratamentul fiului său în Austria și pentru care a trebuit să facă dovada plăților.

„Au spus că au acoperit integral cei 60.000 de euro pe care i-am cheltuit în spitalul din Viena, dar ne-au dat doar o parte. Am plătit 23.000 de euro pe care încercăm să îi recuperăm și am depus toate actele care dovedesc asta", a mai spus Adrian Oprea. Banii fuseseră procurați prin sprijinul colegilor polițistului sau de la Consiliul Județean.

Acum, familia încearcă să se descurce cu un ajutor social și pensia primită de Codruț după accident ceea ce înseamnă în jur de 1.000 de lei. „Mama lui Codruț trebuia să fie însoțitorul lui, dar nu a primit nimic", a mai spus bărbatul.

Codruţ Oprea este internat în spital de aproape un an, dupa ce a fost lovit cu o sticlă în cap de interlopul Daniel Uta, zis Danezu, într-un club din Târgovişte. Interlopul face parte din clanul Ghenosu.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite