Polițiștii au dat „atacul“ în magazinele de etnobotanice. Sunt vizate în special cele de lângă școli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magazin a fost închis, iar trei persoane sunt cercetate penal pentru trafic de droguri şi evaziune fiscală în urma unui control efectuat la cinci unități care vindeau substanțe halucinogene.

Aproximativ 25 de grame de substanţe tip „spice” şi peste 70 de plicuri cu astfel de produse au fost descoperite de polițiști în urma unui control la magazinele din municipiul Bucureşti.

Echipe mixte de poliţişti ai Serviciului Antidrog, ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi specialişti de la Garda Financiară - Secţia Municipiului Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului au desfăşurat, în ultimele zile, o acţiune în Sectoarele 2 şi 5 din Capitală, fiind controlate magazinele care comercializează produse etnobotanice.


La cele cinci magazine verificate au fost ridicate 24,75 g. substanţe halucinogene  şi 73 plicuri, în valoare de 1.825 de lei. Toate substanţele vor fi înaintate la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor pentru expertizare.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 16.000 de lei, fiind, totodată, suspendată activitatea la un magazin.

Poliţiştii au întocmit și două dosare penale în care sunt cercetate trei persoane săvârşirea infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept.

Polițiștii spun că având în vedere că începe noul an şcolar, astfel de verificări şi acţiuni la „magazinele de vise” în care se comercializează substanţe de tip „etnobotanic” vor fi intensificate, în special la magazinele amplasate în zona unităţilor de învăţământ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite