Bucureşti: Poliţiştii vor lua pisicile la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătorii de pisici maidaneze din sectorul 1 care refuză să-şi înregistreze animalele în baza de date a primăriei riscă amenzi de până la 800 de lei. Edilii au decis ca toate felinele care nu sunt de rasă şi au un stăpân să fie „microcipate”, adică să li se introducă sub piele un dispozitiv cu ajutorul căruia să fie identificate. Citeşte şi: Balastierele ilegale au schimbat cursurile apelor

Autorităţile locale au anunţat că poliţiştii comunitari vor monitoriza câinii şi pisicile din sectorul 1 cu ajutorul microcipurilor şi crotaliilor, pentru a-i putea identifica rapid pe stăpâni, în cazul în care animalele se pierd.

EVENIMENT. Pisici aristocrate la Sala Palatului

Bază de date

Patrupedele aflate pe teritoriul sectorului 1, care nu aparţin unei rase pure, sunt înregistrate într-o bază de date care va fi gestionată de Direcţia Generală de Poliţie Comunitară a Sectorului 1.

Serviciul Poliţia Animalelor a început deja campania de identificare a câinilor şi pisicilor, pentru a putea controla reproducerea animalelor de rasă comună, pentru a împiedica abandonul lor pe domeniul public şi pentru a-i responsabiliza pe deţinători cu privire la obligaţiile ce le revin.

Identificarea animalelor de rasă comună cu proprietar se realizează prin microcipare, iar câinii comunitari sunt identificaţi prin crotaliere.

În baza de date sunt înscrise numele şi prenumele proprietarului, domiciliul, numărul de telefon al acestuia, adresa la care se află animalul, datele sale de identificare (specie, rasă, culoare, talie, sex şi vârstă) şi data luării acestuia în evidenţă.

Aflaţi ce amenzi usturătoare pot primi stăpânii felinelor fără microcip

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite