Poliţist arestat pentru că a luat mită peste 2.500 de euro de la un irakian. Acesta din urmă nu avea drept de şedere în ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu două zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a  formulat propunere de arestare preventivă faţă de un agent şef de poliţie de la Secţia 8 pentru luare de mită în formă repetată pentru a nu denunţa un cetăţean irakian care nu avea drept de şedere în România.

Un agent de la Secţia 8 este acuzat că a luat mită în perioada mai 2011-19 octombrie 2011 de la o persoană sumele de 500 de euro, 300 de euro, 1000 de euro şi 1000 de lei şi a primit de la acesta sumele de 250 de euro, 50 de euro, 100 de euro pentru a nu îl sancţiona contravenţional pe acesta, pentru a nu introduce în sistemul AFIS amprentele însoţite de datele reale de identitate ale denunţătorului şi pentru a nu sesiza autorităţile competente cu privire la faptul că denunţătorul, cetăţean irakian, nu avea drept de şedere în România.

De asemenea, poliţistul este acuzat de fals intelectual din cauză că a contrafăcut fişa dactiloscopică a denunţătorului atestând în mod fals că amprentele digito-palmare ale acestuia aparţin unei alte persoane. De asemenea, procurorii îl acuză de uz de fals pentru că a implementat în sistemul AFIS fişa dactiloscopică conţinând impresiunile digito-palmare ale denunţătorului cu datele de identificare ale unei alte persoane. Agentul a săvârşit şi abuz în serviciu, reţinându-se că a aplicat o sancţiune contravenţională cu toate că persoana respectivă nu a săvârşit contravenţia respectivă, creându-i astfel un avantaj nepatrimonial denunţătorului care ar fi trebuit sancţionat.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor, dispunând emiterea, pe numele inculpatului, a unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite