Poliţist din Otopeni, cercetat penal pentru că l-a ajutat pe criminalul studentei japoneze să scape de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul este cercetat pentru că a introdus într-un proces verbal fapte nereale pentru a-l ajuta pe suspectul Nicolae Vlad să scape de închisoare.

Corpul de control al MAI a făcut verificări în cadrul Inspectoratului Judeţean Ilfov care au scos la iveală deficienţe grave în anchetarea unor crime în serie comise de Vlad Nicolae.

Controlul s-a desfăşurat în perioada 3-21 septembrie, iar în urma lui s-a dispus cercetarea a 31 de politişti pentru neglijenţă în serviciu.

Cercetarea i-a vizat inclusiv pe şeful IPJ Ilfov, Emanuel Marin Nica, şi pe adjuncţii săi, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu, precum şi pe alţi şase ofiţeri. Alţi 14 au fost doar atenţionaţi. "S-a identificat modul defectuos de gestionare şi de prevenire a criminalităţii, dosarele cu autor necunoscut, cât si infracţiuni comise cu violenţă", a declarat un reprezentant MAI, fără a face mai multe precizări.

De asemenea, în cazul a doi ofiţeri şi a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi asta pentru că în cazul celor doi există suspiciuni că ar fi comis acţiuni cu caracter penal.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite