Poliţia Locală dirijează traficul în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii din subordinea primăriilor de sector vor fi coordonaţi de Poliţia Capitalei. Aceştia vor prelua astfel o parte dintre atribuţiile ofiţerilor Brigăzii  Rutiere, care se vor ocupa mai mult de investigarea accidentelor. 

Prefectul Bucureştiului, şeful Poliţiei Capitalei, al Jandarmeriei, dar şi şefii poliţiilor locale din fiecare sector au semnat un protocol de colaborare prin intermediul căruia au decis ca poliţiştii locali să aibă mai multe atribuţii în dirijarea circulaţiei, luând astfel din obligaţiile poliţiştilor rutieri.

„Totul a pornit după ce am avut o întâlnire la începutul lunii, în care am făcut un bilanţ al activităţii pe siguranţă, în Capitală. Atunci am observat că există câteva nereguli, situaţii în care forţele de ordine «se călcau în picioare» la acelaşi eveniment şi am zis că este nevoie de o coordonare mai bună“, a explicat pentru „Adevărul“ prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

Atribuţii împărţite
El a mai spus că de la primăriile de sector vor fi repartizaţi 54 de poliţişti locali pentru circulaţie, iar de la Primăria Capitalei, 24. Aceştia vor dirija traficul în cele mai aglomerate intersecţii din sectoarele lor.

În urmă cu două zile, şefii s-au întâlnit din nou pentru a face bilanţul în urma modificărilor. Ieri, prefectul trebuia să se întâlnească cu primarii de sector şi edilul şef al Capitalei, dar aceştia nu au venit. „Trendul este pozitiv, lucrurile încep să meargă mai bine. Era mai ok să se prezinte şi primarii, pentru că ei sunt ordonatorii de credite, ei controlează bugetele alocate poliţiilor locale“, susţine prefectul.

„Aţi depăşit faza de armată a primarului“
Şefii forţelor de ordine au convenit ca activităţile celor două poliţii, dar şi a jandarmeriei să fie coordonate. „Acţiunile vor fi coordonate. De exemplu, dacă poliţia locală are o anumită acţiune, va anunţa şi Poliţia Capitalei. De cealaltă parte, dacă cei de la Capitală vor avea intervenţii în care au nevoie de poliţişti locali, îi vor anunţa pe aceştia. În plus, toţi agenţii vor comunica între ei, prin staţii şi vom avea mai multe patrule mixte. Eu le-am spus celor de la Locală: aţi depăşit faza de armată a primarului. Atunci eraţi gardieni publici, acum sunt alte cerinţe. Forţele de poliţie sunt suficiente, dar trebuie folosite cu chibzuinţă“, a mai spus Atănăsoaei.

Schimbările sunt privite cu ochi buni de către şefii de la Poliţia Capitalei. „Am avut mai multe întâlniri din iniţiativa mea pentru că sesizasem mai multe probleme. De exemplu, le-am cerut poliţiştilor de la sectorul 4 să-şi modifice uniforma, care era aproape identică cu cea de la Poliţia Rutieră. Acum, lucrurile merg mai bine. Luna viitoare ne întâlnim din nou să vedem dacă ne coordonăm bine în privinţa pazei şcolilor“, a spus chestorul Viorel Vasile, şeful Poliţiei Capialei. 

În momentul de faţă sunt aproximativ 6.700 de agenţi de la Poliţia Naţională şi 2.000 de poliţişti locali în Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite