Poliţia Capitalei are în dotare acelaşi tip de detector de minciuni folosit de FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de persoane au fost testate cu detectorul de minciuni de către şeful Compartimentului de detecţie a comportamentului simulat din cadrul Poliţiei Capitalei.

La Poliţia Capitalei, poligraful cu ace şi bandă de hârtie a fost înlocuit din 2004 cu un aparat nou, modern, acelaşi tip folosit de experţii FBI. „La cel cu ace, imprimarea diagramelor se făcea cu cerneală. Era mai migălos. La noul poligraf, principiul de funcţionare a rămas acelaşi, numai că înregistrările senzorilor sunt redate pe ecranul calculatorului“, explică comisarul-şef Csaba Kiss, şeful Compartimentului de detecţie a comportamentului simulat din cadrul Poliţiei Capitalei.
Poligraful LX 4000 are cinci senzori, care se pun pe degete, braţe, piept şi abdomen (două pentru înregistrarea sistemului respirator, alte două pentru sistemul cardiovascular şi unul dedicat reacţiei electrodermale). Cu ajutorul unor softuri speciale, datele individului şi modifi¬cările psihofiziologice apărute se stochează, se prelucrează şi se interpretează. Poligraful nu înregistrează minciuna, ci modificările fiziologice ale organismului în timpul variatelor stări emoţionale care însoţesc simularea.

Citiţi un reportaj despre detectorul de minciuni din dotarea Poliţiei Capitalei în săptămânalul ADS, care apare joi la chioşcurile de ziare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite