Poliţia Capitalei, pe urmele traficanţilor de garoafe:un sfert de milion de flori confiscate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au efectuat controale în patru pieţe din Bucureşti şi Ilfov de unde au fost confiscate un sfert de milion de flori şi plante. Acţiunea, care a vizat evaziunea fiscală şi comerţul ilicit de legume, fructe şi flori, este cea mai mare de până acum şi este coordonată de şeful Poliţiei Române, Petru Tobă. Operaţiunea se va extinde şi la celelalte oraşe din ţară.

Comercianţii de flori din Piaţa „George Coşbuc“, de pe Calea Rahovei, s-au trezit, încă de la primele ore ale dimineţii, cu zeci de poliţişti de la Serviciul de Investigarea Fraudelor îmbrăcaţi în civil. Ţinta acestora: verificarea şi reţinerea celor care se ocupă de comerţ ilicit de flori şi plante.

Autorităţile, însoţite de comisarii de la Garda Financiară şi de vameşi, au confiscat, până la ora 8.00 un tir cu 150.000 de flori şi plante, un camion cu 80.000 de garoafe, 10.000 de trandafiri şi jerbera dintr-o societate comercială şi o camionetă cu 3.000 de gladiole.

Florile confiscate ajung la o firmă agreată de Vanghelie
„Tirul, care venea cu florile din Olanda, aducea marfă înregistrată pe o firmă de arhitectură. Şoferul este audiat la Poliţie pentru a se stabili exact datele problemei şi pentru a i se întocmi dosar penal, în cazul în care va fi nevoie“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Comercianţii de flori de la „George Coşbuc“ susţin că marfa pe care o primesc este trecută pe factură şi că singurele „combinaţii“ pe care le mai fac, pentru a face şi ei un ban, sunt legate de vinderea mărfii, fără să dea bon fiscal.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că cei care aduc florile în ţară ar trebui să aibă certificat pentru marfă, factură, documente de însoţire a mărfii şi să poată face dovada că a plătit toate taxele vanale. El a spus că cei cercetaţi nu au toate „actele în regulă“ şi că în momentul de faţă se fac încă investigaţii.

Florile confiscate sunt vândute către o societate comercială agreată de administraţia Sectorului 5, care le va comercializa mai departe. Banii din vânzare vor intra în bugetul statului, potrivit lui Ciocan.

90% din piaţa florilor din România, gestionată din Capitală
Christian Ciocan a mai subliniat că aproximativ 90% din piaţa de flori din toată ţara este gestionată din Capitală, de aici plecând majoritatea transporturilor către celelalte zone. Aceasta este cea mai mare acţiune îndreptată împotriva evaziunii fiscale în acest domeniu din România şi este coordonată de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă.

Operaţiunea a continuat cu descinderi în alte trei pietţe din Bucureşti şi Ilfov - în cartierele Berceni, Militari şi în oraşul Voluntari, unde au fost făcute controale în rândul comercianţilor de legume şi fructe. Ciocan a mai spus că acţiunea va continua şi în alte zone ale ţării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite