VIDEO Escroc de meserie: o femeie din Bucureşti a păcălit zeci de firme promiţând fonduri europene în valoare de 3,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Capitalei, prin Serviciul de Investigare a Fraudelor, a descoperit o femeie din Bucureşti care a escrocat mai multe firme, promiţându-le fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Autorităţile au dispus începerea urmăririi penale pentru mai multe capete de acuzare.


O femeie de 35 de ani din Bucureşti a reuşit în decursul a 15 luni să păcălească mai mule societăţi comericale din Capitală, promiţându-le facilitarea obţinerii de fonduri europene. Femeia se prezenta in faţa clienţilor drept angajat al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

În urma cercetarilor ulterioare poliţia a demonstrat că, începând cu luna decembrie a anului 2010, femeia a înşelat zece societăţi comerciale din Bucureşti cărora le promisese obţinerea unor fonduri nerambursabile în valoare de 3.000.000 de euro de la Uniunea Europeană.

Metoda femeii a fost descoperită, defapt, de Poliţie încă din luna ianuarie, atunci când, organele de cercetare penală i-au interzis să părasească oraşul, fiind suspectată de înşelaciune.Aceasta s-a conformat deciziei de a ramâne în oras însă, şi-a continuat activitatea ilegală, inducând în eroare, prin aceleaşi metode persuasive, alte două victime, cărora le-a promis obţinerea de fonduri europene nerambursabile în valoare de 500.000 de euro.

 În ciuda suspiciunilor care planau asupra sa de aproximativ o lună, femeia a fost arestată în decursul zilei de 2 februarie, după ce poliţistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor i-au organizat un flagrant în colaborare cu reprezentanţii unei firme. În  urma acestei acţiuni, a fost surprinsă în timp ce primea suma de 500 de euro, drept avans pentru facilitarea obţinerii fondurilor.

La percheziţia efectuată în locuinţa femeii, Poliţia a găsit şi ridicat mai multe contracte ce purtau antetul şi ştampila Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, semnate şi ştampilate în fals.

    Oamenii legii au prezentat-o pe suspectă în faţa  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de arest preventiv în vederea demarării cercetării penale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite