Bucureşti: Poliţia păzeşte trecerea de pietoni de la Romană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun şofer nu a mai parcat ilegal pe trecerea de pietoni de la staţia de metrou Piaţa Romană. Campania declanşată de ziarele „Adevărul“ şi „Adevărul de Seară“, în urmă cu o săptămână, a dat roade. Pietonii care trec prin zonă spun că în sfârşit pot traversa fără să mai şteargă de praf maşinile parcate aiurea.

Circulaţia pietonilor către gurile de metrou de pe Bulevardul Magheru s-a îmbunătăţit. În decurs de aproximativ două ore, azi-dimineaţă, un singur şofer a încercat să staţioneze cu maşina pe trecerea de pietoni. „Nu stau mult, vreo 3 minute, aştept pe cineva şi o să plec imediat. Ştiu că este trecere, dar chiar nu am unde să stau, decât în stradă“, a spus şoferul Loganului.

În următoarele secunde, un echipaj al Brigăzii Poliţiei Rutiere a întrat în parcarea de la Romană şi l-au atenţionat pe şoferul staţionat neregulamentar. „Este trecere de pietoni şi nu aveţi voie nici măcar să staţionaţi. S-a eliberat un loc în parcare şi vă rog să o mutaţi“, i-a spus şoferului Nicolae Luncă, inspector al Brigăzii Poliţiei Rutiere. Acesta şi-a mutat imediat maşina în parcare.

La aproape 30 de minute după ce primul echipaj a plecat, alţi reprezentanţi ai poliţiei au trecut prin parcare.

Pietonii circulă fără probleme

În urmă cu o săptămână, ziarele „Adevărul“ şi „Adevărul de Seară“ au demarat campania „Eliberaţi Capitala“, din cauză că trecătorii din zona Piaţa Romană erau deranjaţi de maşinile care ocupau accesul pe trotuar. Între timp, la insistenţele noastre, autorităţile au luat măsuri.

Problema este că, la fel ca în multe alte zone din Capitală, din cauza lipsei locurilor de parcare, şoferii încă vor mai staţiona cu maşinile pe trecere.

Pietonii, însă, sunt mulţumiţi de rezultate. „Este mult mai bine decât acum câteva săptămâni, când îşi lăsau ca nesimţiţii maşinile direct în faţa trotuarului. Au trasat zebra asta şi se pare că foarte mulţi o respectă“, spune Ionela Vasile, o pensionară care trece aproape zilnic prin zonă.

„De câteva zile este eliberată trecerea. Abia mai după-amiază mai parchează câte unu pe-aici, dar nu stau mult, şi totuşi rămâne loc şi pentru pietoni“, ne-a spus o studentă care trece de două ori pe zi prin zonă.

„Nu mai parchează pe trecere, iar când staţionează mă duc la ei şi-i mai fac şi eu atenţi, şi poliţiştii care mai trec pe-aici îi mută. Oricum sunt atenţi şi ei“, confirmă şi portarul unui bloc de lângă parcare, şi Darie Gheorghe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite