FOTOGALERIE Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti are un nou dispecerat operativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi-a prezentat azi noul dispecerat operativ integrat. Acesta funcţionează în noul sediu al instituţiei din Bulevardul Libertăţii.

Investiţiile la noul dispecerat al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au fost făcute cu bani de la bugetul local, lucrările fiind  finalizate în urmă cu două luni, atunci când dispeceratul a devenit funcţional.

Suma necesară înfiinţării Dispeceratului Operativ Integrat a fost alocată de la bugetul Capitalei în anul 2011, în prezent acesta având realizată platforma principală (consola), care reprezintă un instrument modern de gestionare a comunicaţiilor, monitorizare şi supraveghere video.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea fotogaleria!

Costul pentru realizarea platformei principale a Dispeceratului a fost de 1.176.000 de lei. În cadrul Dispeceratului Operativ Integrat sunt monitorizate un număr de 215 camere video amplasate in Capitala, astfel:

- Centrul Istoric (7 camere)
- principalele intersectii din Municipiul Bucureşti (156 camere)
- Pasajul Basarab (34 camere)
- sediul Poliţiei Locale din Bulevarduldul Libertăţii (18 camere)

Potrivit municipalităţii, cu ajutorul acestui sistem de monitorizare se facilitează luarea unor măsuri eficiente de către Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti în ceea ce priveşte traficul auto, ordinea publică, afişajul stradal, accesul auto în zona Centrului Istoric etc.

Dispeceratul Operativ Integrat permite şi monitorizarea deplasărilor echipajelor în teren (atât patrule auto, cât şi pedestre) prin GPS, identificarea unor eventuale zone cu potenţial criminogen prin analizarea istoricului deplasărilor, verificări în bazele de date ale Ministerului Administraţiei şi Internelor în scopul identificării persoanelor, autovehiculelor, permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare, precum şi identificarea persoanelor sau auto urmărite general.

De asemenea, Dispeceratul Operativ Integrat beneficiaza de un sistem de comunicare radio TETRA cu ajutorul căruia se menţine permanent legătura cu echipajele de patrulare şi intervenţie din teren.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat cu această ocazie că îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu celelalte structuri similare din fiecare sector în parte, în aşa fel încât acţiunea Poliţiei Locale să fie cât mai eficientă. În acest sens, Primăria Capitalei are în vedere înfiinţarea de noi astfel de centre de comandă în fiecare sector al Capitalei:

’’Am gândit împreună cu colegii mei din ATOP, cu consilierii generali dar şi cu alţi reprezentanţi ai instituţiilor un dispecerat integrat pe care astăzi îl puteţi vedea. Este un început. Încercăm acum să realizăm legătura şi cu celelalte dispecerate de poliţie locală de la sectoarele care au astfel de structuri: sectorul 6, sectorul 1 şi sectorul 2, iar acolo unde nu sunt, să înfiinţăm astfel de dispecerate. Toate aceste investiţii înseamnă mobilitate mai mare şi reacţie imediată atunci când e nevoie de Poliţia Locală’, a spus Oprescu.
"În condiţiile reducerii personalului care s-a resimţit în fiecare instituţie, nu aveam o altă modalitate mai bună de a suplini lipsa oamenilor, decât prin astfel de mijloace inteligente, moderne care ne permit să avem o reprezentare cât mai bună a arealului Bucureştiului, în ceea ce priveşte bunurile, drepturile cetăţeanului şi dezvoltarea Capitalei. Toate structurile noastre au lucrat continuu pentru a putea realiza în scurt timp şi cu bani puţini acest centru, şi cred că în momentul de faţă am reuşit să realizăm una dintre cele mai bune structuri de acest gen la nivel naţional", a spus Ion Ţincu, directorul general al Poliţiei Locale a Municpiului Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite