Policlinica Colţea are zilele numărate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele clădirii Policlinicii Colţea sunt numărate. În ciuda nenumăratelor proteste asupra demersurilor privind desfiinţarea construcţiei istorice, lucrările la clinică vor demara în cel mai

Zilele clădirii Policlinicii Colţea sunt numărate. În ciuda nenumăratelor proteste asupra demersurilor privind desfiinţarea construcţiei istorice, lucrările la clinică vor demara în cel mai scurt timp, a declarat, pentru Adevărul, edilul sectorului 3, Liviu Negoiţă.
"Investitorii ne-au întrebat ce vrem. Să avem o instituţie modernă sau să stăm într-o clădire veche, fără utilităţi. Am verificat dosarul şi totul a fost în regulă. Am semnat avizul şi urmează ca lucrările să înceapă cât mai repede", a spus Negoiţă. Acesta a dat răspuns protestelor angajaţilor spitalului, ale mai multor ONG-uri şi chiar ale unor arhitecţi, care spun că imobilul este înregistrat ca monument istoric şi nu poate fi demolat. "Spitalul este monument istoric, şi nu corpul de clădire al policlinicii. În plus, am vorbit cu Adrian Neacşu, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, şi mi-a spus că unii medici sunt nemulţumiţi pentru că vor musai să lucreze în centru. Dar asta nu se va mai putea, în timpul lucrărilor. Vor fi mutaţi…", a spus edilul. Mai mult, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au precizat că Policlinica Colţea a primit autorizaţie de desfiinţare a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea încă din 2002, la solicitarea administraţiei Spitalului Colţea.
"Administraţia Spitalului pune în aplicare, la propria cerere, o autorizaţie de desfiinţare eliberată de Primăria Sectorului 3 în urmă cu două săptămâni. Este vorba de o reînnoire a autorizaţiei eliberate din 2002 de Primăria Capitalei, în care se cerea, de asemenea, demolarea acestui sediu", a spus arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3, ştefan Dumitraşcu. El a adăugat că actuala clădire a Policlinicii Colţea este veche de 70 de ani, iar conducerea spitalului intenţionează să construiască un nou corp de clădire, la aceeaşi adresă, pentru a deschide o policlinică modernă. Spitalul Colţea are în program alocarea a 14 milioane euro, fonduri europene, pentru reabilitarea spitalului şi modernizarea policlinicii cu acelaşi nume.
Grupul Civic Bucureşti şi Asociaţia 21 Decembrie au anunţat organizarea unui miting de protest faţă de acţiunile de modernizare a Policlinicii Colţea şi au depus o astfel de plângere la Primăria Sectorului 3, Primăria Capitalei şi Comisia Naţională a Monumentelor Istorice din Ministerul Culturii. Chiar şi unii arhitecţi din Capitală au atras atenţia asupra faptului că imobilul Policlinicii Colţea, ridicat în 1860 la iniţiativa lui Carol Davila, este o clădire integrată în stilul arhitectonic tradiţional al Spitalului Colţea, în armonie cu majoritatea edificiilor din zonă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite