Bucureşti: Policlinica Batiştei a ratat din nou avizul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat aseară oficial că a respins, pentru a doua oară anul acesta, cererea de avizare. Conducerea Policlinicii din strada Batiştei nr. 27 se ambiţionează să obţină avizul de funcţionare, deşi nu respectă întocmai cerinţele Direcţiei de Sănătate.

În urma unei inspecţii făcute în luna aprilie a acestui an, Direcţia de Sănătate  Publică a Municipiului Bucureşti a dispus încetarea activităţii la Policlinica din Batiştei. Lovitură grea pentru bătrânii şi persoanele cu venituri mici care veneau aici zilnic, întrucât tarifele erau mici.
 
De când este închisă, zeci de oameni au venit zilnic la doctorii pe care îi cunoşteau. Şi azi-dimineaţă s-a întâmplat acelaşi lucru. Oamenii care veniseră pentru analize au rămas surprinşi când au auzit că policlinica este închisă.

„Nu ştiam că s-a închis. Aici veneam mereu, îmi cunoşteam doctoriţa, iar preţurile erau mici. Nu era o policlinică modernă, dar cum noi nu avem bani, aici ne permiteam să venim“, a spus un pensionar care tocmai intrase pe uşa Policlinicii Batiştei.

Au făcut mici reparaţii
Direcţia de Sănătate Publică nu le-a mai dat aviz de funcţionare întrucât s-au găsit mai multe nereguli în interiorul instituţiei, printre care: sterilizarea se făcea în condiţii improprii într-o încăpere cu igrasie şi pânze de păianjen, linoleumul era prins în cuie, faianţă era degradată etc.

La două luni de la controlul care le-a închis uşile, membrii conducerii policlinicii solicită DSP-ului să facă o nouă inspecţie. Şi de data aceasta au primit aviz negativ. S-a constatat că se făcuseră mici renovări, dar condiţiile sunt declarate în continuare improprii pentru activitatea medicală.

Policlinica Batiştei nu arată prea bine în prezent, aparatura, paturile sau scaunele, toate sunt vechi, chiar dacă curăţenia în saloane este păstrată cât de cât. 

Acuze între cele două părţi
Liana Murgu, directorul Policlinicii Batiştei, susţine că nu primesc autorizaţia de la directorul DSP, Daniel Popescu, din cauză că există tot felul de interese din partea acestuia. „Directorul DSP are o policlinică, din această cauză nu vrea să ne dea nouă autorizaţie, pentru că noi avem preţuri mici şi pentru că la noi vin mai mulţi oameni“, a spus Liana Murgu, director al Policlinicii Batiştei.

„Motivele pe care directorul clinicii le invocă nu sunt întemeiate. Dacă un pacient moare acolo, eu sunt tras la răspundere! Când condiţiile de igienă vor fi bune, atunci să ne cheme şi le vom da avizele“, a spus Daniel Popescu.

Cinci ani a funcţionat fără avize
Problema nu este nouă. Potrivit unui reprezentant al Biroului de presă al DSP, Clinica din Batiştei a avut aviz de funcţionare numai în 2005.

 „Noi nu puteam interveni în toţi aceşti ani, pentru că nu ni s-a solicitat reavizarea. În iunie 2008, directorul instituţei a fost schimbat. Noul director a încercat să intre în legalitate şi să obţină toate avizele necesare. El a cerut un nou aviz de funcţionare anul acesta, întrucât policlinica trebuia reorganizată din moment ce o parte din clădire a fost retrocedată“, a explicat reprezentantul DSP.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite