Traficul aerian al Capitalei, în pericol: pistele şi avioanele riscă să fie îmbrăcate in polei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, a declarat pentru bucureşti.adevărul.ro că, vremea de afară nu a dat peste cap traficul aerian de pe cele două aeroporturi din Bucureşti.

 Pentru ziua de astăzi s-au anunţat doar două întârzieri la decolare a avioanelor companiei WizzAir cu destinaţiile Trevizo din Italia si Charleroy din Belgia. Întârzierile sunt datorate exclusiv unor probleme de natură tehnică la care compania aeriană low cost lucrează pentru remedierea acestora.

Referitor la situaţia aeroporturilor, reprezentantul a declart că „situaţia este în general bună, pistele sunt curate iar echipele însărcinate cu menţinerea căilor de rulare a avioanelor sunt pregătite să intervină oricând pentru a asigura fluenţa traficului aerian din Capitală in parametrii normali”. Se efectuează în continuu lucrări de întreţinere şi curătare a pistelor, pentru a evita dereglarea traficului.

    Întârzierile înregistrate astăzi pe aeroportul internaţional au fost de aproximativ 30 – 40 de minute, întârzieri considerate normale în aceste condiţii. "Principala noastră temere este legată de ploaia care s-a anunţat pentru zielele de sâmbătă şi duminică, în urma căreia ne aşteptăm să se formeze polei atât pe pistele aeroportului cât şi pe aparatele de zbor", a mai declarat Valentin Iordache.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite