Platformă online pentru bursierii din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Dinu Patriciu“ a lansat astăzi platforma online pentru comunitatea bursierilor din programul Orizonturi Deschise.

Secţiunea urmăreşte relaţionarea bursierilor care urmează sau au finalizat cursuri de masterat şi de doctorat în cadrul unor instituţii de învăţământ de prestigiu din lume precum Harvard, Cambridge, University College London, Oxford sau Imperial College London.

„În pofida eşecului altor programe guvernamentale care nu au reuşit să integreze astfel de tineri valoroşi pe piaţa muncii, comunitatea Orizonturi Deschise demonstrează că există oportunităţi reale de afirmare profesională în România pentru aceşti tineri. Sperăm că în curând şi instituţiile publice să ne devină partenere în acest efort de integrare a tinerilor români cu studii în străinătate“, a spus directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, Tincuta Baltag.

Ea a adăugat că aproximativ 90% din bursierii care s-au întors în ţară şi-au găsit locuri de muncă în cadrul unor companii renumite din mediul privat.

Aflat în cel de-al treilea an de desfasurare, programul Orizonturi Deschise urmăreşte susţinerea tinerilor merituoşi pentru continuarea pregătirii academice în străinătate. În cadrul programului sunt acordate anual 100 de burse în valoare totală de 1.500.000 de dolari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite