Plantele de grădină au revenit pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorii preferă coniferele şi arborii înfloriţi tot timpul anului

tot timpul anului şi dau o pată de culoare. Un tuia costă, la DecoFlora, în jur de 100 RON, în timp ce brazii pot ajunge şi la 1.400 RON. La Semperflorens, un tuia este 60 sau 130 RON, după mărime. La fel de bine se vând şi plantele cu flori. Magnolia costă 120 sau 250 RON. La DecoFlora, o camelie este 380 RON. Cei care vor să-şi decoreze casa pot alege plantele agăţătoare sau cele în jardiniere. Dintre cele urcătoare, clemantis costă 25 RON, lonicera (Mâna Maicii Domnului), în jur de 20, iar hedera începe de la 15 RON. Jardinierele cu răsaduri de petunii şi begonii costă aproximativ 12 RON (coletul cu 10 bucăţi). Pentru gard viu, specialiştii recomandă buxusul. Preţul lui este de 102 RON. Nici un acer (arbore cu frunze roşii) nu strică în grădină, mai ales că se păstrează bine şi peste iarnă. La DecoFlora, acesta costă 340 RON. Firmele au şi oferte de ghivece pentru amenajarea grădinii într-un mod unic. Modelele din ceramică, de diverse dimensiuni, forme şi culori au preţuri începând de la 8 RON până la 228 RON, cele pentru arborii mari.

Specialiştii spun că plantele pot fi puse în pământ imediat după cumpărare. Este indicat să fie udate dimineaţa şi seara, iar în cazul coniferelor, apa trebuie pulverizată pe frunze, şi nu pusă în ghivechi.

Pe lângă plante, firmele vând şi ustensile. Astfel, la DecoFlora, o cazma este 38 RON, o lopată, 40 RON, o greblă, 24.5 RON, un plantator, în jur de 9 RON, iar un set de minigreblă, minilopată şi săpăligă este 22 RON. La Semperflorens, o foarfecă universală pentru grădină, care poate tăia la înălţimea de 3.5 m costă 233 RON. Tot aici găsiţi şi elemente decorative pentru grădină: pietre fosforescente (17.50 RON), păsări sau fluturi care se pun în pământ (19, 20, 26 RON). O pompă pentru amenajarea fântânii care poate suporta 350 litri/oră costă 198 RON.

Firme: DecoFlora - Str. Dionisie Lupu, nr. 46; Semperflorens SRL - Bd. Mărăşti nr. 59, poarta 2; Grădina de Sud - şos. Olteniţei, nr. 9

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite