Bucureşti: Pipera scoasă la închiriat. Tu te-ai muta acolo?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afectaţi de criză sau sătui de condiţiile de trafic, proprietarii din Pipera îşi scot la mezat vilele. Preţurile sunt de criză, dar mult mai mari decât cele cu care au fost achiziţionate sau construite în urmă cu aproximativ şapte-opt ani. Petre Marinescu, un om de afaceri din România, şi-a cumpărat o proprietate la Cannes, în Franţa la un preţ mai mic decât l-ar fi costat în Pipera.

Pe strada Erou Iancu Nicolae, de după grămezile de lut scoase din şanţurile de pe marginea şoselei, îşi fac loc afişe ochioase, scrise cu litere mari.

Cu anunţurile „De vânzare” sau „De închiriere”, vilele colorate şi fistichii fac cu ochiul doritorilor. Potrivit localnicilor anunţurile stau acolo de luni bune şi nu par să aibă prea mulţi cumpărători.

Citeşte şi:

Bucureşti: Chirie de Pipera: 4.000 de euro pe lună
Bucureşti: O vilă La Cannes, mai ieftină decât una în Pipera

„E criză, de aia se vând. Majoritatea şi le-au cumpărat pe credite şi acum strâng băncile laţul”, spune şoferul unuia dintre proprietarii unei vile de pe strada Erou Iancu Nicolae. Bărbatul lucrează de cinci ani pentru o familie care locuieşte în această zonă şi se declară nemulţumit de faptul că pentru a ajunge în centrul Bucureştiului face şi până la o oră jumătate.
„Fenomenul Pipera este foarte afectat de criză, imobiliar vorbind, pentru au stagnat cererile, dar mai ales construcţiile. Sunt anunţuri de la începutul anului care nu s-au vândutşi sunt foarte slabe şansele să  se vândă, chiar dacă preţurile sunt mai mici”, a declarat Dorin Bamoc, reprezentantul site-ului de anunţuri pentru particulari www.plp.ro, Dorin Bamoc.

Vile de vânzare din toamnă

„Vila la care lucrez eu ajunge la un milion jumătate, dar nu o vinde. Cea mai ieftină este camde 250 de mii, dar are 30 de metri pătraţi de pământ. Nu le cumpără nimeni, vin doar şi se uită şi pleacă”, a mai spus şoferul. „Anunţurile au început să apară cam din toamnă, dar atunci aveau preţuri mai mari”, a declarat Ionuţ, vânzător la un chioşc de pe Erou Iancu Nicolae.

Vilele se înşiră pe marginea şoselei, iar la ele se poate ajunge pe nişte alei pavate înguste, străjuite de garduri înalte de beton. În faţa garajelor stau parcate pieziş maşini de zeci de mii de euro, contrastante cu pustietatea şi noroiul străduţelor adiacente arterei principale, unde o echipă de muncitori sapă cu spor la un şanţ, ocolind intrările vilelor.

Pipera - o hazna de fiţe

„Aici nu există canalizare, totul funcţionează pe bază de fose. Nici apă curentă nu este, singura sursă de apă sunt puţurile, iar de aceea fiecare casă are o instalaţie de dedurizare care ajunge la 15 mii de euro. E o hazna de fiţe!”, a completat şoferul.

Cei care nu au reuşit să le vândă din toamnă până acum, le-au dat spre închiriere. „Un proprietar de lângă noi are trei vile în aceeaşi curte, pe două dintre ele le-a închiriat”, a spus Elena, bonă la o familie care locuieşte în cartier.

O vilă la Cannes, mai ieftină decât una în România! Petre Marinescu şi-a cumpărat o proprietate la Cannes, în Franţa la un preţ mai mic decât l-ar fi costat în Pipera. Citeşte mai jos povestea unui om de afaceri din România care a preferat să cumpere o vilă la Cannes în detrimentul uneia în Pipera. Vila pe care şi-a achiziţionat-o Petre Marinescu în plin centrul Cannes-ului valorează 1,2 milioane de euro, în condiţiile în care una în Pipera ajunge şi la 3,5 milioane de euro. „Noi avem oferte şi de 3,5 milioane de euro, cu teren util de 300 de metri pătraţi“, a declarat Dorin Bamac, reprezentant al site-ulului de anunţuri pentru particulari, www.plp.ro. Doar construcţia de la Cannes aflată în proprietatea lui Petre Marinescu are o suprafaţă de 320 de metri pătraţi, iar curtea are 1.032 de metri pătraţi. „Nu există termen de comparaţie între Cannes şi Pipera. Acolo nu există aglomeraţia sau mizeria din Pipera. Singura perioadă din an când este mai aglomerat este luna august, când sunt foarte mulţi turişti. Când spui Cannes, Franţa, vorbeşti despre o altă lume”, a spus Petre Marinescu. Omul de afaceri încă mai deţine proprietatea din Pipera, evaluată la peste un milion de euro,  însă nu se gândeşte să o vândă, poate doar să o închirieze. „Acum piaţa imobiliară este căzută şi nu este un moment prielnic pentru a-mi vinde proprietatea din Pipera, însă mă gândesc să o închiriez”, a explicat Petre Marinescu.
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite