Pietonii îşi revendică trotuarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 40 de voluntari din Capitală au participat ieri, între orele 15.00 şi 17.00, la Marşul Pietonilor Bucureşteni. Scopul manifestanţilor a fost acela de a atrage atenţia asupra numărului

Aproape 40 de voluntari din Capitală au participat ieri, între orele 15.00 şi 17.00, la Marşul Pietonilor Bucureşteni. Scopul manifestanţilor a fost acela de a atrage atenţia asupra numărului crescut al victimelor accidentelor rutiere.

În România se înregistrează o rată de 129 de accidente la un milion, cu 40 mai multe faţă de Europa. “Am depus petiţii la Poliţie şi la Primărie în care solicităm dreptul să circulăm pe trotuarele ocupate de maşini şi cerem şoferilor să scadă viteza pentru a evita accidentele”, a spus Niculina Grosu, inspector Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Lumânări aprinse în memoria victimelor

Voluntarii mai cer aer curat, linişte, transport în comun civilizat şi reamenajarea spaţiilor verzi. „Mai dorim să fie amenajate, ca în toate oraşele occidentale, trasee dedicate exclusiv pietonilor şi bicicliştilor”, a adăugat Niculina Grosu.

Pietonii au plecat din faţa Muzeului de Istorie al Municipiului Bucureşti şi au mărşăluit până în Parcul Cişmigiu, unde au aprins lumânări în memoria celor dispăruţi în accidentele rutiere petrecute în Capitală .

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială au fost dezamăgiţi de numărul mic de participanţi, organizatorii aşteptând peste 200 de persoane, în special rude ale victimelor din accidentele de circulaţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite