Pietonii, în mare pericol la travesarea bulevardelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arterele late, prost semnalizate şi iluminatul stradal precar duc, potrivit poliţiştilor, la cele mai multe accidente rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Ultimele statistici arată că 35%

Arterele late, prost semnalizate şi iluminatul stradal precar duc, potrivit poliţiştilor, la cele mai multe accidente rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Ultimele statistici arată că 35% dintre accidentele petrecute anul trecut, în Bucureşti, au avut drept victime pietoni.

Numai în ultimele zile, trei persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de maşini în timp ce traversau pe trecerea de pietoni.

„Reţeaua stradală din Bucureşti nu îi protejează pe pietoni: sunt multe bulevarde late, semnalizate necorespunzător, semafoare puţine, iar iluminatul stradal este precar“, a explicat ieri, pentru „Adevărul“, directorul adjunct al Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Theodor Gino Boşman.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă de pe Bulevardul Kisselef, în care un angajat al Ambasadei Austriei la Bucureşti a lovit mortal cu maşina o tânără care traversa regulamentar, a fost precedat de alte două accidente similare.

„Este, poate, pentru prima dată când, în Capitală, în 12 ore, trei persoane mor în accidente similare“, a mai spus Boşman.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite