Bucureşti: Pietonii, în pericol la Pasajul Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care traversează pe la intersecţia dintre Ion Ionescu de la Brad, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti şi Bulevardul Aerogării sunt nemulţumiţi că-şi riscă viaţa.

Circulaţia rutieră la intersecţia din Băneasa, care se desfăşoară pe benzi înguste, este astfel şi mai încurcată întrucât pietonii, dezorientaţi de absenţa spaţiilor destinate lor, traversează haotic.

„Există semafor, dar nu şi trecere de pietoni, pe unde se presupune că trebuie să traversăm. Au fost în stare să facă aşa o trăsnaie de mare şi nu sunt în stare să organizeze o trecere funcţională de pietoni?! Este absurd!”, a spus indignat  Dan Contur, un bucureştean în vârstă  37 de ani care încerca să traverseze prin locul nemarcat, pe Strada Ion Ionescu de la Brad.

 În plus, locuitorii zonei se plâng de lipsa trotuarului sau de o zonă prin care să se poată deplasa în siguranţă. „Mi se pare o tâmpenie. Sunt nevoită să trec printre maşini ca să ajung pe partea cealaltă, unde oricum nu există trotuar. Trebuie să fac slalom printe gropi şi maşini în fiecare zi”,  a spus Ştefania  Ion, 22 de ani, din Ilfov.

În lucrările de la pasaj sunt implicate Primăria Sectorului 1, Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Primele două instituţii ne-au răspuns prompt că responsabilă de această situaţie este CNADNR.

Purtătoarea de cuvânt de la această companie, Mihaela Hurezeanu, a declarat:

„În intersecţie se află întotdeauna un agent de circulaţie care dirijează atât traficul rutier, cât şi pe cel pietonal. În legătură cu trecerile de pietoni care lipsesc, acestea vor fi trasate după ce va fi dată în folosinţă breteaua de pe partea stângă a Şoselei Bucureşti-Ploieşti“, a fost explicaţia dată în ceea ce priveşte haosul de la intersecţia din Băneasa, provocat de lucrările de la pasaj.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite