Piedone construieşte în Parcul Copiilor Corabia Piraţilor şi Castelul Medieval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 4 vrea să investească 500.000 de euro, într-un spaţiu de joacă. Complexul format dintr-o corabie de piraţi şi un castel de pe vremea cavalerilor şi a domniţelor va fi gata cel mai probabil la 1 iulie.

Edilul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone  va amenaja până la vară un spaţiu de joacă pentru copii, format din Corabia Piraţilor şi un Castel, în Parcul Copiilor.

Locul de joacă va avea cele două zone legate printr-o pasarelă. Corabia cuprinde un tobogan din material plastic, o zonă de joacă structurată pe nivele, cu pardoseli antitraumă  şi o zonă tip bazin, la baza toboganului. Din proiectul primarului, nu vor lipsi mingiile din cauciuc natural şi o suprafaţă pentru căţărarea pe plase.

Zone de căţărat şi bazine cu bile

Castelul medieval, cea de-a doua zonă, va cuprinde o pistă de carting cu suprafaţă cauciucată pentru a fi evitate loviturile. Tot în castel va fi amplasat şi un tobogan spiralat. Primarul  intenţionează să mai amenajeze zone de căţărat, bazine cu bile şi tuneluri.

Proiectul mai cuprinde şi un lac cu diametrul de 360 de metri pe care vor pluti bărcuţe gonflabile. Reprezentanţii Primăriei susţin că investiţia pentru amenajarea locului de joacă va fi acoperită şi din sponsorizări. Toate echipamentele de joacă destinate micuţilor sunt confecţionate din materiale netoxice, fără margini asuţite, astfel încât să nu provoace leziuni.

„Licitaţia electronică va avea loc la 19 aprilie pe site-ul public de licitaţii. Noi voiam ca pe 1 iunie, de Ziua Copilului să fie totul gata, dar se pare că va dura ceva mai mult. Era nevoie de un astfel de spaţiu de joacă pentru exploatarea celor 30 de hectare ale parcului. Unicul loc de joacă care există ,în present, este supraaglomerat“, a declarat, astăzi, pentru „Adevărul de Seară“, primarul Cristian Popescu-Piedone.

„Era nevoie de un spaţiu de joacă occidental“   


Cu toate că cei 500.000 de euro ar putea fi investiţi în alte lucruri, mulţi dintre locuitorii sectorului 4 sunt mulţumiţi de intenţiile edilului. „La mine în cartier sunt prea puţine spaţii de joacă şi dacă sunt, acestea devin adevărate pericole pentru copii. Era nevoie şi de un spaţiu de joacă modern, aşa ca în străinătate“, a spus Andreea, mămica unui băieţel de patru ani.

Mai reticenţi la ideile primarului Cristian Popescu-Piedone sunt pensionarii care locuiesc în sector. „Bani aruncaţi pe fereastră pentru acest proiect, în an de criză! Nu sunt împotriva amenajării de spaţii de joacă, dar cred că se exagerează cu dotările. Puţină economie nu ar strica în perioada asta“, a spus Tudor, un pensionar în vârstă de 62 de ani.

Copiii sunt nerăbdători

Cei mai fericiţi sunt micuţii din sectorul 4, mulţi dintre ei pasionaţi de celebra Corabie a Piraţilor din Caraibe. „Abia aştept să se facă un asemenea spaţiu de joacă. Acum merg în Orăşelul Copiilor cu prietenii. Îmi fac timp de joacă aproape în fiecare zi. Cred că va fi bătaie“, a spus Mihăiţă Dumitru, în vârstă de 7 ani.

Spaţiul de joacă va ocupa până la 500 de metri pătraţi. Primarul Cristian Popescu-Piedone iese în evidenţă printre ceilalţi primari în materie de amenajare peisagistică.

După plantarea celebrilor palmieri, Piedone a mai amplasat pe spaţiile verzi din sectorul 4 şi fântâni arteziene cu spoturi şi lămpi fluorescente,  vizavi de statuia lui Dimitrie Cantemir, pe sensul de circulaţie către Bulevardul Mărăşeşti. Investiţia în ansamblul de fântâni s-a ridicat la aproximativ 1 milion de lei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite