Piedone ameninţă Primăria Capitalei cu amenzi, dacă regiile din subordine nu îşi fac treaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone acuză printr-un comunicat regiile din subordinea Primăriei Capitalei că nu îşi fac treaba şi le ameninţă cu amenzi, dacă vor continua să ignore somaţiile transmise.

Astfel, potrivit Primăriei Sectorului 4, deşi instituţia a transmis zeci de somaţii către Apa Nova, RADET, Romtelecom, Net City Telecom, Distrigaz, Luxten Lighting Company, Enel Energie Muntenia şi RATB, acestea continuă să nu-şi facă datoria.

"Pe această cale, Primăria Sectorului 4 dă ultimatum firmelor prestatoare de pe raza acestei unităţi administrative să-şi facă datoria şi să ia toate măsurile ce se impun pentru refacerea domeniului public, în caz contrar, se va trece la sancţiuni drastice", se spune în comunicat.

“Chiar dacă am o relaţie profesională bună cu primarul general, mă voi vedea nevoit să amendez Instituţia Primarului General, prin reprezentantul acesteia. Este inadmisibil că străzile sunt săpate şi nu se toarnă asfalt. Lucrările sunt finalizate de peste şase luni şi nu se aduce terenul la starea iniţială. Cetăţenii nu ştiu cine este responsabil, zilnic primim zeci de sesizări, oamenii vin şi se adresează Primăriei Sectorului 4, neştiind că Primăria Municipiului Bucureşti se face vinovată de toate acestea. RATB şi parţial Apa Nova s-au conformat, în rest, toţi au afişat dispreţ faţă de cetăţeni, tratând lucrurile cu superficialitate. Dacă nu îşi vor face datoria, vom amenda drastic societăţile care prestează servicii de utilitate publică pe raza Sectorului 4, singurele care se fac vinovate de disconfortul creat cetăţenilor. Pentru îmbunătăţirea acestei situaţii, cerem Primăriei Municipiului Bucureşti să invite Primăria Sectorului 4 la Comisiile de predare a amplasamentului şi de recepţie a lucrărilor, pentru o colaborare cât mai promptă şi corectă, în strictul interes al locuitorilor Sectorului 4. Pentru că cetăţenii au de suferit, vă rog respectuos să vă mobilizaţi de urgenţă şi să treceţi la muncă. Totodată, vă anunţ că în cazul în care situaţia nu se va rezolva, nu voi mai semna niciun aviz pentru intervenţii de forţă majoră solicitat de Primăria Municipiului Bucureşti. Şi asta pentru că firmele de utilităţi publice se folosesc de aceste autorizaţii pentru propriile interese. Vor fi semnate avizele doar în cazuri reale ”, a declarat Piedone.

Primăria Sectorului 4 arată că a transmis zeci de adrese către firmele responsabile, însă de fiecare dată s-a lovit de nepăsarea celor care nu sunt în stare să-şi onoreze sarcinile.
– 25 de somaţii transmise către Luxten Lighting Company referitoare la nu mai puţin de 75 de locaţii legate de nefuncţionalitatea sistemului de iluminat din  Sectorul 4. Până în prezent, s-a intervenit doar în 40 de locaţii.
- 8 somaţii transmise către Enel Energie Muntenia, pentru 35 de locaţii, pentru care au fost întocmite 20 de procese verbale pentru nefinalizarea lucrărilor din zona istorică a sectorului 4 (străzile Ienăchiţă Văcărescu-Concordiei-Cornelia-Mitropolit-Filaret-Gramont-Gazelei). Nu s-a intervenit în nicio locaţie.
- 30 somaţii au fost transmise către Apa Nova referitoare la aproape 320 de locaţii, în urma controalelor efectuate în teritoriu de inspectorii Primăriei Sectorului 4. Cele mai multe dintre ele sunt legate de lipsa capacelor la gurile de canalizare care pot provoca grave accidente, lipsa hidranţilor – fapt ce îngreunează acţiunea pompierilor în caz de incendiu. Până astăzi, s-a acţionat în cazul a 310 locaţii. 

Au mai fost trimise alte 40 de somaţii către RATB, Distrigaz, Romtelecom şi Net City Telecom. "Cetăţenii Sectorului 4 au reclamat faptul că aceste firme nu-şi fac datoria pentru care sunt plătite. Dintre acestea, s-au soluţionat, până în prezent, doar 10 somaţii", se spune în comunicat.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite