Cât aştepţi pentru o locuinţă ANL? 11 ani. Piedone spune că tinerii aşteaptă pentru închirierea locuinţei până depăşesc 35 de ani şi devin ineligibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 4 al Bucureştiului, Cristian Popescu-Piedone, a declarat la inaugurarea unui bloc ANL, că tinerii care se înscriu pe listele agenţiei pentru închiriea de locuinţe sunt nevoiţi să aştepte prea mult şi depăşesc astfel vârsta impusă, de maxim 35 de ani, devenind neeligibili.

Printre cei care au primit locuinţe în blocul construit pe Şoseaua Olteniţei există persoane care aşteptau pe listele ANL de 5, 7 sau chiar 11 ani.

"Lista de aşteptare este foarte mare şi trebuie să găsim, dacă există posibilitatea, o soluţie, pentru că sunt oameni care au depus cererile pentru casă şi au aşteptat 10-12 ani, depăşind vârsta. Am avut 10 oameni care ne-au dat în judecată, iar 10 apartamente din aceste blocuri nu le-am repartizat, aşteptând hotărârea instanţei. Astăzi legea nu îmi permite să le pot repartiza, chiar dacă au fost prioritari şi au aşteptat 10 ani", a spus Piedone.

El a dat ca exemplu o persoană care a depăşit cu o săptămână vârsta minimă şi nu a mai putut primi repartiţie.

Blocul inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute are 48 de unităţi locative, dintre care 20 de garsoniere şi 28 de apartamente cu două camere.
Valoarea totală a investiţiei este de aproape 7,5 milioane de lei, inclusiv TVA. În continuarea investiţiei, au început lucrările la un bloc învecinat, tot cu 48 de locuinţe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite