Piaţa Unirii, curăţată de cabluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de camioane de resturi de cabluri au fost evacuate din zonă. Eliberaţi de povara pe care au purtat-o ani de zile, stâlpii urmează să fie refăcuţi şi vopsiţi ]n perioada imediat următoare.

Colacii de cabluri de pe stâlpii din Piaţa Unirii au fost daţi jos, aseară, de reprezentanţii Primăriei Generale. Acţiunea s-a desfăşurat fără să afecteze buna funcţionare a serviciilor de telecomunicaţii din zonă, deoarece în această parte a oraşului reţeaua subterană de cabluri Netcity este deja funcţională.

„Continuăm ceea ce am discutat”, a spus primarul Sorin Oprescu, care a menţionat că prin intoducerea reţelei subterane de cabluri Netcity Bucureştiul va arăta „aşa cum trebuie, fără nebuniile acestea pe stâlpi, cu stâlpi căzuţi, cu accidente, cu discuţii”. „Am pierdut şi aşa peste un an în discuţii sterile, aiurea, notificări, când ştiam cu toţii că este o chestiune legală”, a rememorat Oprescu tergiversările proiectului.

Acţiunea de eliberare a stâlpilor de cablurile dezafectate din zona Piaţa Unirii, care a reprezentat şi inaugurarea reţelei metropolitane de fibră optică Netcity, este cea de a doua care se desfăşoară în Bucureşti, după cea de anul trecut din zona Peţiei Alba Iulia.

Lucrările se extind şi în alte zone

Lungimea totală a canalizaţei subterane din zona Piaţa Unirii este de 2.825 m, care include 47 de branşamente pentru clădirile din zonă, utilizează 18 operatori şi totalizează aproximativ 37.766 m de cabluri instalate.

Zona Piaţa Unirii face parte integrată din cei 70 km de canalizaţie aferenţi proiectului Netcity, în care sunt incluse şi str. Halelor, Bd-ul I.C. Brătianu, B-dul Dimitrie Cantemir, str. Bibescu Vodă, Aleea Dealul Mitropoliei, B-dul Regina Maria, str. Sfântul Ilie, Spaliul Independenţei şi Spaliul Unirii.

Din toate aceste zone se vor scoate cablurile postate, pe parcursul timpului, de S.C. ENEL Distribuţie Muntenia S.A. Luxten, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, precum şi cablurile amplasate fără documente legale pe domeniul public din Capitală.

Potrivit lui Oprescu, lucrările au fost încheiate pe Mihai Bravu şi acum se acţionează pe Dimitrie Cantemir şi Tineretului, urmând a se ajunge până la Piaţa Suduui, spre Văcăreşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite