Piaţa Romană, din nou blocată de şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcajele pietonale s-au şters iar stâlpişorii amplasaţi pentru a împiedica maşinile să pătrundă pe trotuar au fost rupţi. Din nou, pietonii trebuie să facă slalom printre maşini pentru a ajunge la gurile de metrou.

În urmă cu mai bine de un an, ziarele „Adevărul“ şi „Adevărul de Seară“ au publicat zilnic, timp de o săptămână, o serie de materiale care demonstrau că cei 4.000 de oameni care străbăteau în fiecare oră Piaţa Romană trebuiau să stea la coadă pentru a se strecura printre maşinile parcate peste tot.

Atunci, Valentin Iana, comisar-şef în cadrul brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei a propus amplasarea a două treceri de pietoni la intrarea şi la ieşirea bretelei situate între gurile de metrou şi staţiile RATB. De asemenea, el a decis atunci şi montarea de stâlpişori, dar a promis şi transformarea parcării dintr-una publică şi gratuită într-una cu plată. „În felul acesta, şoferii vor fi mai organizaţi şi nu se vor mai înghesui să parcheze pe unde apucă“, a explicat Iana.

Haos, după un an

Minunea n-a ţinut decât un an, pentru că acum, Piaţa Romană este din nou blocată. Marcajul stradal al trecerilor s-a şters, rămânând doar semnul rutier care ar trebui să-i împiedice pe şoferi să mai parcheze pe trecerile de pietoni. Azi-dimineaţă însă un şofer grăbit şi-a parcat automobilul fix pe trecerea de pietoni argumentând că nu staţionează mai mult de cinci minute.

De asemenea stâlpişorii au fost smulşi, iar maşinile împart trotuarul cu terasele, nelăsând decât o fâşie de drum accesibilă pietonilor.

Parcarea este în continuare gratuită, astfel încât haosul creat de şoferii care se înghesuie pentru o bucată liberă de asfalt nu a fost eliminat. Singurul lucru bun care s-a întâmplat în Piaţa Romană a fost faptul că s-a mutat sediul OTV astfel încât au dispărut şi parcagii care reţineau, fără drept, câteva locuri de parcare pentru „domnul Dan“ şi invitaţii săi.      

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite