Piaţa Amzei va fi gata de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul spaţiu agroalimentar se anunţă a fi singurul din ţara noastră care se va ridica la standardele europene. Piaţa Amzei, una dintre cele mai importante pieţe din Capitală, se va redeschide în preajma Paştelui, după mai mult de doi ani de lucrări de modernizare.

Primăria Sectorului 1 anunţa, la sfârşitul anului 2008, închiderea temporară a singurei pieţe din zona Romană pentru modernizare.

Este vorba despre proiectul numit „Piaţa Amzei în şase pieţe“, prin care s-a urmărit transformarea spaţiului agroalimentar într-una dintre cele mai moderne pieţe din ţară.

Procesul de modernizare şi extindere a început anevoios şi cu scandal atât din partea vechilor comercianţi, cât şi din partea cumpărătorilor care locuiesc în zonă.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au precizat că, iniţial, lucrările ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului trecut dar, din cauze tehnice, inaugurarea s-a amânat, urmând să se facă undeva în luna aprilie, în preajma sărbătorilor Pascale.

Întârzieri din cauza reţelelor de utilităţi

„Din cauza reţelelor vechi de utilităţi care au fost descoperite în timpul săpăturilor, şi care nu apăreau pe nicio schiţă, lucrările nu au fost finalizate la timp. În momentul de faţă construcţia este gata, urmând ca în perioada următoare să se facă finisajele“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim.

image

El a adaugăt că Piaţa Amzei va fi inaugurată, cu siguranţă, în luna aprilie.

Conform vechiului termen, lucrarea, pentru care Primăria Sectorului 1 a plătit aproximativ 10 milioane de euro, trebuia să fie gata la începutul lunii octombrie 2010.

Dotate cu lifturi, geamuri fumurii, aer condiţionat şi tarabe mai ceva ca la mall, piaţa Amzei este din ce în ce mai aproape de imaginea machetei prezentată de arhitecţi la începerea lucrărilor.

Respectă standardele europene

Ieri, muncitorii lucrau la finisarea construcţiei, atât la interior, cât şi la exterior. Spaţiul agrolimentar, care se va numi „Piaţa Amzei în şase pieţe“, va avea un etaj, parter şi două subsoluri.

„Organizarea pieţei va fi în aşa fel încât comercianţii de legume-fructe nu se pot întâlni cu cei care vând produse perisabile. Astfel, nici produsele lor nu intră în contact, conform standardelor europene“, a explicat managerul de proiect, inginerul Georgel Mihai. El a adăugat că, tot din cauza acestor norme europene, în piaţă nu se va putea comercializa peşte.

Imobilul mai cuprinde, printre altele, şapte lifturi, spaţiu pentru 400 de puncte de vânzare şi o parcare subterană, de 45 de locuri, doar pentru comercianţi.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite