FOTOGALERIE Piaţa Valea Ialomiţei, redeschisă oficial. Vezi cum arată piaţa cu parcarea deasupra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Valea Ialomiţei din cartierul Drumul Taberei a fost redeschisă azi oficial, după aproximativ nouă luni de la începerea lucrărilor de modernizare.

Lucrările de refacere a vechiului spațiu comercial au început în luna septembrie a anului 2011, iar proiectul de modernizare a constat în amenajarea - în incinta pieței -  a unei hale noi cu 120 tarabe pentru comercializarea de legume și fructe, precum și 60 spații comerciale destinate produselor de uz gospodăresc.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea cum arată noua piaţă!

Pe spațiul situat pe acoperișul clădirii, a fost amenajată o parcare cu o capacitate de peste 100 de locuri. Acestea vor putea fi folosite de comercianți, dar vor putea fi și închiriate de locuitorii din zonă. În plus, piața a fost dotată cu un sistem de climatizare și ventilație, un lift de acces și un sistem de monitorizare video. Suprafaţa pe care se întinde noua piaţă este de 6.000 de metri pătraţi desfășurați, aproape dublu faţă de cât era înainte.
 

Pentru finanţarea lucrărilor de amenajare ale Pieţei Valea Ialomiţei a fost utilizat un credit bancar de nouă milioane de lei (cu TVA). Creditul bancar a fost contractat de Administraţia Pieţelor Sector 6 şi garantat de Primăria Sectorului 6.

Cei care au venit azi în piaţă au primit bonuri valorice de câte zece lei din partea comercianţilor, care au dorit astfel să promoveze noua piaţă.

În cursul acestei luni a intrat în programul de reabilitate și modernizare şi Piața Chilia Veche, potrivit Primăriei Sectorului 6.  Aceasta se va transforma într-un complex cu spații bine delimitate și complet utilate. La parter, o hală agroalimentară modernă va fi destinată produselor de uz casnic, iar alte 150 de tarabe vor fi puse la dispoziție pentru producătorii agricoli. Mai mult, spațiul de la ultimul nivel va adăposti un sistem de supraveghere video performant, care va asigura protecția consumatorilor și a vânzătorilor din toate piețele sectorului 6.

 
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite