Piaţa Amzei se mută în parcarea Dalli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florăresele şi comercianţii de legume şi fructe sunt singurii care rămân în zona Pieţei Amzei, ocupând parcarea din apropiere Până vineri, comercianţii din Piaţa Amzei trebuie să

Florăresele şi comercianţii de legume şi fructe sunt singurii care rămân în zona Pieţei Amzei, ocupând parcarea din apropiere

Până vineri, comercianţii din Piaţa Amzei trebuie să elibereze clădirea. Lucrările la noua piaţă încep pe 15 august şi vor dura doi ani.

Termenul de evacuare a pieţarilor din Amzei expiră peste patru zile. Chioşcurile de la singurul etaj al clădirii, unde se vând de la haine până la becuri, vor dispărea, la fel şi tarabele cu brânzeturi şi alte produse alimentare.

O parte dintre negustori au acceptat spaţiile oferite de Administraţia Pieţelor Sector 1 şi se vor muta în Piaţa Domenii, spun reprezentanţii acestei instituţii din subordinea Primăriei Sector 1.

Prima parcare Dalli desfiinţată

Norocoşii sunt comercianţii de legume, fructe şi flori, care vor rămâne în Piaţa Amzei, însă pe stradă. "Le trage deja apă pentru tarabe pe parcarea Dalli", a spus ieri unul dintre pieţarii evacuaţi. Într-adevăr, parcarea administrată de firma Dalli, cu care Primăria Capitalei este în proces pentru rezilierea contractului, era ieri aproape desfiinţată.

Nicio maşină nu mai avea voie să intre în parcarea de 18-20 de locuri, angajaţii de la Pieţe pregătind din timp locul pentru tarabe.

"De la începutul lunii s-a închis parcarea de lângă Teatrul Ion Creangă şi ne-au mai rămas cam 19 locuri", a spus Gheorghiţa Olteanu, angajata Dalli din Piaţa Amzei şi administratorul Pieţelor Sectorul 1, Robert Niţu, a explicat că spaţiile ocupate până în prezent de angajaţii Dalli din perimetrul Pieţei Amzei vor fi ocupate de comercianţii evacuaţi din clădirea pieţei.

Traiul negustorilor care au rămas în Amzei depinde însă de locuitorii din zonă. "Câteva asociaţii de proprietari ne-au trimis petiţii semnate de oameni care nu vor să suporte gălăgia şi mizeria pe care ar putea-o face vânzătorii în faţa blocurilor lor", a spus Nicolae Barabaş, şeful departamentului juridic de la Pieţe Sector 1.

Mallul din locul tarabelor

Piaţa Amzei va fi complet schimbată. Cu o parcare subterană pe două niveluri, zone comerciale şi pasaje laterale, Amzei va fi aproape un mall, care va avea piaţa agroalimentară în subteran, sub Teatrul Ion Creangă. Construcţia, care va costa peste 500.000 de euro, va fi gata în 2009.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite