Bucureşti: Bărbatul rănit la Petromidia urmează să fie operat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul rănit în urma incendiului produs la rafinăria Petromidia a fost transportat vineri, în stare gravă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, având arsuri de gradul II şi III pe 65% din suprafaţa corpului, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Pacientul a ajuns la spital în jurul orei 05.00, unde a fost preluat de dr. Cristian Niţescu, directorul medical al spitalului. Bărbatul a fost supus unei examinări medicale complete, pentru evaluarea stării sale de sănătate. Astfel, în cadrul acestei examinări, medicii au constatat că pacientul, în vârstă de 41 de ani, prezintă leziuni de arsură de gradul II şi III pe 65% din suprafaţa corpului: faţă, membre superioare şi membre inferioare, torace posterior şi lateral. Arsurile profunde, de gradul III, afectează 10% din suprafaţa corporală, iar prognosticul este rezervat.

În acest moment, bărbatul se află internat în cadrul secţiei de terapie intensivă, sub coordonarea medicului Carmen Orban, managerul Spitalului  Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Echipa medicală din cadrul spitalului face în continuare eforturi pentru a-l menţine în viaţă pe bărbat, acesta urmând a fi supus unei intervenţii chirurgicale de excizie-grefare (transplant de piele), în cursul zilei de luni.

Incendiul de la Petromidia Năvodari a izbucnit joi seara, în jurul orei 23.00, la o instalaţie de granulare polipropilenă, aflată în revizie. În instalaţie, potrivit reprezentanţilor companiei, se aflau mai multe tone de pudră de polipropilenă. Nu se cunosc motivele izbucnirii incendiului, însă mai multe anchete vor fi declanşate în cursul zilei de vineri pentru a stabili circumstanţele producerii acestuia. Pompierii ISU Dobrogea au reuşit stingerea incendului joi dimineaţă în jurul orei 3.00.

  • În total, numărul victimelor se ridică la trei, dintre care doi morţi şi un rănit grav.


Acesta este cel de-al doilea incident petrecut la Petromidia în mai puţin de o luna. La 17 octombrie, un muncitor şi-a pierdut viaţa, iar alte trei persoane au suferit intoxicaţii, în urma unui accident de muncă petrecut în secţia Desulfurare Gaze (DGRS). Potrivit Rompetrol, din primele date, se pare că o echipă formată din patru muncitori, trei angajaţi ai unei companii subcontractante şi un angajat al rafinăriei realizau în baza unui permis de lucru o lucrare pregatitoare pentru revizia unui echipament.

Potrivit martorilor, accidentul a avut loc în condiţiile unei revizii programate la instalaţiile rafinăriei, în jurul orei 13.30, la apropierea schimbului de tură. Cei patru s-au intoxicat în timp ce amplasau o schelă la partea exterioară a unui rezervor. Echipele de salvare nu au mai putut face nimic pentru unul dintre muncitori. Ceilalţi trei au fost internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa. Accidentul de muncă este anchetat de procurori şi de angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite