Bucureşti: Gardul „aberaţie“ de pe Strada Petricani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gard care desparte trotuarul de carosabil pe Strada Petricani din sectorul 2 s-a transformat într-o barieră pentru pietoni. Cu toate că a fost montat pentru a proteja circulaţia pietonilor în dreptul staţiei de tramvai „Ştrandul Tei“, grilajul blochează practic trecerea oamenilor pe trotuar

Astfel, pietonii care vor să ajungă în staţia tramvaielor 16 şi 36 sunt nevoiţi să ocolească prin spaţiul verde sau, dacă au o constituţie atletică, pot chiar să îl sară.

Oamenii care circulă prin zonă au diferite păreri în privinţa motivului pentru care gardul a fost montat de-a lungul trecerii pietonale. „Probabil că acest gard era aici dinainte şi când au făcut trotuarul au uitat să-l mai mute. Eu trec pe aici de vreo şase luni, şi era deja aşa“, spune Cătălin Stoienică, nevoit să ocolească gardul în fiecare zi când merge spre serviciu.

Unii trecători cred că grilajul metalic a fost montat pentru a a proteja pietonii de automobile. „Cred că au făcut gardul ca să nu se circule cu maşinile pe trotuar când este trafic intens. Dar în mod normal, ar fi trebuit să facă şi pe partea cealalată“, crede Nicu, care lucrează de şase luni în zonă.

Gardul ilegal poate fi desfiinţat
Autorităţile nu ştiau despre amplasarea acestui gard până la sesizarea de către ziarul „Adevărul de Seară“. „Am început o anchetă şi, dacă se va constata că acel gard este ridicat în mod ilegal, vinovaţii vor fi sancţionaţi şi gardul va fi desfiinţat imediat“, a declarat Mariana Georgescu, directorul Direcţiei Relaţii Publice a sectorului 2

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite