Petrecere balcanică în Grădina Uranus. Dansatoare din buric și tarafuri din trei țări fac spectacol în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Grădina Uranus din Bucureşti are loc diseară și mâine o mare petrecere balcanică. Este primul festival de muzică şi cultură balcanică cu trupe din Turcia, Serbia, Ungaria şi România.

Concertele vor încep diseară, de la orele 19.00, iar mâine de la 18.00  și îi are ca invitaţi speciali pe cei din trupa Baba Zula din Turcia.

Organizatorii spun că reprezentaţiile lor ritualice sunt un melanj artistic de dansatoare din buric şi costume impresionante.

Trupa a apărut în filmul câştigător al Ursului de Aur, „Crossing the Bridge“ de Fatih Akin, iar în acest an vor închide festivalul Balkanik!

Alături de cei de la Baba Zula, pentru prima dată în România, se va afla Orchestra Salijevic din Serbia. Orchestra a devenit cunoscută după ce a jucat şi interpretat muzica din filmul „Underground“, semnat de Emir Kusturica.
Pe scenă va urca şi Taraf de Haidouks, trupa care are fani celebri precum Yehudi Menuhin şi Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul „The Man Who Cried“).

Pe lângă spectacolele de muzică live, vizitatorii se pot bucura de alte surprize inedite precum degustările de cafea armenească şi târgul de handmade. În plus publicul va avea ocazia de a savura berbecuţ turcesc, tocăniţă, sârbească, gulaş şi alte specialităţi culinare asigurate de „Papa La Şoni“, dar şi de a face cunoştinţă cu arta balcanică, în fiecare zi, începând cu orele 14.00.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis cu susţinerea Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Capitalei şi având ca sponsor principal Apa Nova Bucureşti.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite