FOTOGALERIE Peste 36.000 de persoane au donat bani pentru construirea Catedralei Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhia Română a anunțat, astăzi, că proiectul va fi realizat doar parţial cu bani de la buget şi mai mult din donaţii, până acum 36.321 de persoane trimiţând fonduri pentru Catedrala Neamului.

CITEȘTE ȘI: Şefii Patriarhiei Române au sărit în apărarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului după ce jurnaliştii germani au blamat proiectul

Şefii Patriarhiei Române au sărit în apărarea construirii Catedralei Mântuirii Neamului după ce jurnaliştii germani au blamat proiectul

Donaţia lui Oprescu pentru Catedrala Mântuirii Neamului trebuie aprobată de bucureşteni

Reprezentanții Patriarhiei au dorit să facă precizări cu sumele colectate în urma unor mesaje potrivnice de pe reţelele de socializare prin care era anunţată o acţiune de protest faţă de construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Potrivit Patriarhiei, Catedrala Mântuirii Neamului nu se construieşte exclusiv cu bani de la bugetul de stat, ci doar parţial.

În februarie 2011, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat procedura colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului în toate parohiile şi mănăstirile Patriarhiei Române din ţară şi străinătate, colectă care a demarat la 1 iunie. Astfel, fiecare persoană care doreşte să contribuie la ridicarea viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului poate face donaţii în bani şi primeşte chitanţă emisă direct de către Patriarhia Română.

"Rezultatele colectei sunt promiţătoare. 36.321 de persoane - 36.189 fizice şi 132 juridice - au donat până în prezent bani pentru ridicarea viitoarei Catedralei patriarhale, 23.788 dintre aceştia donând bani de la iniţierea recentă a colectei naţionale, de la 1 iunie 2011. Toate aceste date dovedesc faptul că românii ortodocşi doresc construirea Catedralei Mântuirii Neamului", mai spune Patriarhia Română.

Catedrala Mântuirii Neamului

Click pe imagini pentru galerie foto cu catedrala de 600 de milioane de euro

Guvernul a decis, în februarie 2011, alocarea sumei de 10 milioane lei pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, fonduri care acoperă însă doar o parte din necesarul pentru finalizarea lucrărilor, restul banilor urmând să fie asiguraţi din resurse proprii ale Patriarhiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite