Personalităţile României au fost premiate: Alexandru Arşinel a mulţumit publicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, Alexandru Arşinel, a primit Premiul de Excelenţă la Gala Superlativelor VIP, care s-a desfăşurat aseară la Ateneul Român, în timp ce Tudor Gheorghe a fost premiat la categoria „Artă Populară“.

La categoria "Teatru" distincţia a fost acordată "Festivalului Internaţional Shakespeare", eveniment "desfăşurat sub genericul 'Constelaţia Hamlet'".

"Mulţumesc publicului care de ani de zile ne dă posibilitatea să nu fim desfiinţaţi aşa cum au fost desfiinţate alte teatre din România sau aşa cum s-a încercat, la un moment dat, să eliberăm bugetul României începând cu artiştii neamului. Într-un târziu le-a venit mintea şi pentru o perioadă aceşti minunaţi oameni care sunt artiştii au fost, într-o oarecare măsură, salvaţi", a spus Alexandru Arşinel, citat de Agerpres.

Lungmetrajul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, peliculă care în luna noiembrie a primit premiul pentru cel mai bun documentar est-european la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Jihlava (Cehia), a fost distins la Gala VIP la capitolul film, premiul fiind ridicat de actriţa Monica Bârlădeanu.

La categoria "Cultură" premiul a fost primit de Dan C. Mihăilescu, în timp ce profesorul Vasile Astărăstoaie a primit distincţia pentru "Ştiinţă şi Viaţă", iar la categoria "Contribuţie la dezvoltarea societăţii" a fost premiat profesorul Ovidiu Nicolescu.

La categoria "Sport" premianţi au fost Echipa Naţională de Handbal fete, care a fost reprezentată de Luminiţa Huţupan şi Narcisa Lecuşan, şi Echipa feminină de spadă a României.

Deputata PDL Raluca Turcan a primit premiul la categoria "Eleganţă", iar designerul Irina Schrotter a fost premianta categoriei "Modă".

Un premiu special a fost acordat contratenorului Vladimir Catana care a încheiat prima parte a Galei cu o arie din "Samson şi Dalila" de Camille Saint-Saens.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite