Persoanele afectate de incendiul de joi din Capitală vor primi alte case, până la refacerea clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au fost afectate de incendiul produs joi la o clădire din centrul Capitalei şi care au încheiate cu municipalitatea contracte de închiriere valabile vor primi alte spaţii, până când imobilul va fi pus în siguranţă şi redat circuitului locativ, potrivit PMB.

"Reprezentanţii Administraţiei Fondului Imobiliar au luat legătura în cursul zilei de astăzi (vineri - n.r.) cu persoanele afectate care au la această dată contracte de închiriere valabile, urmând să le pună la dispoziţie spaţii corespunzătoare, până când imobilul din str. Tache Ionescu nr. 2, sector 1, va fi pus în siguranţă şi va fi redat circuitului locativ", au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei (PMB).

Potrivit sursei citate, imobilul afectat de incendiu are parter, trei etaje şi pod nelocuibil şi se află în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în proporţie de 57,54%, restul spaţiilor fiind proprietate privată. Astfel, spaţiile situate la parterul imobilului sunt proprietate privată, la etajul 1 sunt încheiate cinci contracte de închiriere, la etajul 2 - un contract de închiriere, la etajul 3 - două contracte de închiriere şi un apartament proprietate privată (cumpărat conform prevederilor Legii nr. 112/1995), precizează PMB.

Poliţiştii fac verificări în cazul incendiului de joi după-amiază, după ce mai mulţi muncitori au turnat smoală pe acoperişul imobilului, relatează Mediafax.

Surse judiciare au declarat vineri, pentru Mediafax că au fost identificaţi şi audiaţi locatarii din imobil care i-au chemat pe muncitori pentru lucrări de izolare, însă nu au dat date clare pentru stabilirea identităţii acestora.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru distrugere calificată prin incendiere, ancheta desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Locatari ai imobilului afectat de incendiul de joi au declarat la faţa locului că o persoană care locuieşte la etajul doi i-a chemat pe muncitori să izoleze acoperişul clădirii, iar aceştia au lucrat cu flacără deschisă.

Imobilul, situat la intersecţia străzilor Tache Ionescu şi Mendeleev, lângă Piaţa Amzei, a luat foc joi, pompierii fiind alertaţi în jurul orei 14.30 şi intervenind cu cinci autospeciale cu apă şi spumă.

Incendiul a fost stins după o oră şi 30 de minute, mansarda fiind cea mai afectată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

În imobil locuiesc 30 de familii, şapte persoane fiind evacuate la momentul incendiului.

Mai multe persoane care locuiesc cu chirie în imobil au spus că muncitorii au venit joi, fără să anunţe locatarii, şi au turnat smoală pentru a izola acoperişul, imobilul fiind în administrarea DAFI, fostul ICRAL.

Unul dintre chiriaşi a explicat autorităţilor că au venit nişte muncitori şi au pus cartoane peste care au turnat smoală, apoi acoperişul a început să fumege.

Jumătate din bunurile locatarilor de la mansardă au fost distruse în incendiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite