Pericolul cablurilor ce cad peste şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Capitalei fac zilnic slalom printre gropile de pe străzi. Mai nou, pericolul vine şi de sus.

Sute de şoferi care au trecut astăzi prin intersecţia străzii Barbu Văcărescu cu Şoseaua Ştefan cel Mare s-au trezit cu un mănunchi chiar în botul maşinilor. Majoritatea au tras de volan în ultimul moment pentru a evita să ia cablurile pe parbriz, făcând o manevră riscantă în traficul aglomerat al dimineţii. Mai mult decît atât, firele cad din păienjenişul de pe stâlpii din zonă exact pe trecerea de pietoni, ceea ce îi obligă pe trecători să facă slalom pentru a ajunge pe partea cealaltă a străzii. Oamenii nu sunt deloc mulţumiţi de situaţie. „Mi-e foarte frică să trec pe aici. În orice clipă poată să-mi cadă în cap un cablu, iar greutatea lui nu e neînsemnată”, spunea azi-dimineaţă Vladimir Stoe, un muncitor aflat în zonă.

Cum ne obişnuim cu răul

Situaţia din această intersecţie nu este singulară. Ea se repetă aproape identic pe strada Hristo Botev, aproape de intersecţia cu Calea Moşilor, unde şoferii au ajuns să se obişnuiască deja cu cablul care atârnă peste drum şi îl ocolesc din timp. Chiar şi poliţiştii care trec prin zonă la volanul maşinilor de serviciu pentru a ajunge la secţia din strada Udrişte sunt indiferenţi la această situaţie din trafic. Fac şi ei manevra de ocolire a cablului şi merg mai departe ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Sunt blocate şi trotuarele

Kilometri de cabluri sunt înşiraţi pe stâlpi, precum pânzele de păianjen, de-a lungul arterelor bucureştene. În plus, aceste fire se strecoară prin frunzişul copacilor, existând riscul ca, la prima vijelie, crengile să le rupă. Astăzi nu a bătut vântul, dar o mulţime de cabluri era la pământ. “Doar 2% din stâlpi au autorizaţie pentru aceste cabluri. Nu există în prezent nicio reglementare pentru ca stâlpii să susţină un anumit număr de cabluri”, a explicat Răzvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei.

„Dacă edilii noştri nu fac nimic, vom începe noi să le ridicăm. Ar trebui să cobor din maşină şi să mut cablurile, blocând astfel, intersecţia”
 Marian Vlad, şofer

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite