Percheziţii în Bucureşti şi Constanţa. Poliţiştii caută mai mulţi hoţi de icoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane au fost duse la audieri fiind suspectate de furtul unor icoane de patrimoniu. Poliţiştii au făcut 16 percheziţii în Bucureşti şi Constanţa. Mai multe icoane au fost găsite la doi colecţionari din Capitală.

Anchetatorii îi urmăresc pe hoţi încă de prin luna aprilie a acestui an. Membrii grupării au dat atacul la mai multe mănăstiri şi biserici din judeţele Constanţa, Bacău, Vâlcea, Prahova, Giurgiu şi Argeş. Ei furau în special icoane vechi, din secolul al XIX-lea, tablouri, dar şi alte obiecte de patrimoniu.

"Ca mod de operare, persoanele care au sustras bunurile menţionate pătrundeau prin efracţie în interiorul bisericilor (în cele mai multe cazuri prin spargerea sau forţarea unor ferestre sau uşi ori prin dislocarea mai multor ţigle din acoperiş). O parte din bunurile sustrase erau comercializate, fiind, de multe ori, transmise anterior înstrăinării, prin e-mail, fotografii cu obiectele de cult sustrase unor colecţionari", au precizat anchetatorii într-un comunicat de presă.

Rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a urmări desfăşurarea acestui caz.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite