Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Timiş, la comercianţii turci de bijuterii. Au fost confiscate peste 100 de kilograme de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte percheziţii au avut loc în această dimineaţă în Capitală dar şi în judeţele Ilfov şi Timiş, fiind căutaţi mai mulţi turci suspectaţi de evaziune fiscală şi folosirea unor garanţii falsificate în comerţul cu bijuterii, Aceştia ari fi produs un prejudiciu de peste 500.000 de euro.

Sunt luaţi în vizor şi doi patroni ai firmei de bijuterii a cărei maşină a fost jefuită pe autostrada Bucureşti - Piteşti în urmă cu două luni, când au fost luate, potrivit proprietarilor, 22,7 kilograme de bijuterii din aur din portbagajul maşinii. Peste 100 de kilograme de aur au fost confiscate de poliţişti.
În 9 august, două persoane care mergeau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic, la kilometrul 83 de pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism de culoare neagră. Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, potrivit Mediafax.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţineau surse judiciare, care precizau că aurul nu era asigurat. Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitală în urma jafului a fost estimat la 650.000 de euro.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.
Acţiunea este coordonată de procurorii de la Parchetul Bucureşti, dar mai participă şi poliţişti de la Investigarea Fraudelor şi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii (SRI).



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite