Percheziții în București: Se caută o grupare care ar fi delapidat 700.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au efectuat, luni, 9 percheziții în București, căutând o grupare specializată în delapidare pe fonduri europene. Gruparea este suspectată că ar fi delapidat 700.000 de euro. Sunt căutați șase suspecți, membri ai grupării.

UPDATE 8.54: Cei şase suspecţi au fost prinşi şi vor fi duşi la Secţia 25 de Poliţie. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat mai multe laptopuri şi contracte de consultanţă, facturi fiscale de la firme fantome, două seifuri cu sume de bani, contracte prestări servicii folosite la delapidare şi banderole pentru bani. 

Perchezițiile au fost efectuate la reședințele suspecților. Cei șase sunt acuzați de delapidate, fals, uz de fals și evaziune fiscală. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă mai mulți ani de închisoare.

Gruparea era filată încă din anul 2010, iar în februarie 2012 aceștia au fost acuzați pentru delapidarea unor fonduri europene în valoare de 200.000 de euro. Acuzații creau proiecte finanțate cu fonduri europene în domeniul educației și forței de muncă, după care încheiau contractele cu firme fantomă, pe care le dețineau. Banii erau mai apoi investiți în afaceri legale.

Suspecții vor fi judecați la Tribunalul de pe lângă Judecătoria sectorului 6.

Vom reveni cu amănunte

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite