Pensionarii stau la coadă pentru bilete de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vâstnicii par să nu ţină cont de criza economică şi dau jumătate din veniturile lunare pentru a-şi vedea de sănătate

De la începutul anului, la Casa Judeţeană de Pensii Prahova s-au înregistrat nu mai puţin de 14.000 de cereri pentru bilete de tratament, dintre care mai mult de jumătate sunt depuse de către ploieşteni. “Pare greu de crezut, dar într-o singură zi s-au depus nu mai puţin de 8.000 de cereri. Este un record pe ţară în rândul caselor de pensii. Vă daţi seama că la cele patru ghişee s-a lucrat până târziu, ca să putem mulţumi pe toată lumea. Aglomeraţia este explicabilă, pentru că aceste bilete se dau în ordinea sosirii solicitărilor scrise, cei care vin din timp având prioritate pentru locuri la tratament”, a declarat Iulian Boţoc, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Prahova.

Topul staţiunilor

Datele de la Casa de Pensii arată că pensionarii ploieşteni preferă în 2009 staţiunile unde se tratează bolile reumatice, cardiovasculare şi digestive precum Pucioasa, Covasna, Olăneşti, pentru care biletele au fost vândute în anii trecuţi în proporţie de 100%. “Nu prea mă interesează cât costă şi nici de această criză financiară, îmi permit să merg o dată pe an să mă tratez de reumatism. Prin urmare, am venit din timp să depun cerere, ca să nu rămân pe dinafară” a spus Marin Dumitru, un ploieştean în vârstă de 72 de ani. La polul opus se situează Sărata Monteoru şi Moineasa, destinaţii pentru care s-a înregistrat cel mai mic număr de cereri. Există şi o situaţie la zi a perioadelor pe care le preferă vârstnicii pentru plecări. “Cea mai mare bătălie pentru bilete de tratament se va da pentru lunile iunie, iulie, august şi septembrie. Cu siguranţă va trebui să solicităm ca şi în alţi ani suplimentarea numărului de locuri, pentru a mulţumi cât mai multă lume”, a precizat Iulian Boţoc. Deocamdată Casa de Pensii Prahova nu a primit biletele de tratament pentru luna ianuarie.

Jumătate din pensie

Este bine de ştiut că preţul unui bilet de tratament este echivalentul a jumătate din pensie sau este chiar gratuit. În medie, costul unui loc în staţiunile balneo-climaterice este de 1200 de lei. Pentru obţinerea unui bilet, persoanele vârstnice trebuie să completeze pentru început doar o cerere tipizată, la care trebuie ataşat un cupon de pensie. Dacă vor prinde un loc, trebuie să depună la sediul Casei de Pensii o recomandare medicală, copie după actul de identitate şi cuponul de pensie în original.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite