Pensionarii, clienţii târgurilor culinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de vârstnici au venit ieri, în prima zi a Bucharest Food Festival, doar ca să guste bunătăţile expuse de producători. Bucharest Food Festival se desfăşoară în Parcul Unirii şi va dura până duminică.

 Pensionarii bucureşteni au fost ieri prezenţi la deschiderea festivalului culinar din Piaţa Unirii cu puţin înainte de ora 12, oră anunţată pentru deschiderea evenimentului. Poliţiştii comunitari au dirijat oamenii printre maşinile producătorilor din care se descărcau, pe ultima sută de metri, produse alimentare.

Deşi era trecut de mijlocul zilei, unii de-abia îşi aranjau produsele în galantare. Paznicii au ţinut piept bătrânilor proptiţi în uşă şi revoltaţi de preţul biletului de intrare, 10 lei. “Păi, cum e cu intrare? Cu 10 lei beau bere şi mănânc mici”, s-a revoltat Aurel Munteanu, în vârstă de 64 de ani.

Derutaţi de biletul de intrare

Problema taxei de intrare la Bucharest Food Festival a fost în continuare subiectul zilei în faţa cortului amenajat de către organizatori. “Eu am venit să iau vin, dar dacă e mai mult de şase lei litrul mă duc să-l iau din oraş. Ăştia nici nu ştiu să se organizeze, dom’le!”, spune un bărbat care avea în sacoşa de rafie o sticlă de plastic. “Să dea salam la lume”, a adăugat o femeie. Fiecare şi-a dat cu părerea ore în şir: “Ce intrare, dom’le, la concert e cu bani, nu la degustat!”

“Doamne fereşte, un milion două sute!”

Mirosul de cărnuri condimentate şi de produse tradiţionale româneşti s-a simţit prin toată sala, stârnind pofta celor care nu puteau decât să deguste bunătăţile ispititoare. Preţurile nu erau tocmai pentru buzunarele lor.

De pildă, la standul cu produse din carne al unei firme italiene, două femei se târguiau pentru nişte salam în vin. După ce i-a întins negustorului două hârtii a câte zece lei fiecare, una dintre cliente aştepta restul.

“Vă costă 120 de lei, adică un milion două sute, nu o sută douăzeci de mii”, îi explică vânzătorul. În replică, bucureşteanca a spus “Doamne fereşte, un milion două sute!”. Pe lângă produsele din carne, standurile cele mai vizitate au fost cele cu brânzeturi.

De la Braşov, George Căţean, oier care studiază economia la ASE, a adus la festival brânză în coajă de brad. Chiar dacă preţul pentru un kilogram era 35 de lei, iar slănina afumată, 25 de lei, a epuizat marfa după numai o oră de la deschiderea cortului.

Preţuri piperate la delicatese

Cele mai scumpe produse alimentare puse la vânzare în cadrul festivalului Bucharest Food sunt cele din carne, afumate şi condimentate.

De exemplu, un kilogram de cârnaţi de Pleşcoi costă 35 de lei, un kilogram de pastramă, 35 de lei şi slănina afumată, 25 de lei kilogramul. Cele mai ridicate costuri la brânzeturi sunt cele ale specialităţilor în coajă de brad, care costă 35 de lei kilogramul. Cea mai ieftină este urda, al cărei preţ este de 20 de lei pentru un kilogram.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite