Bucureşti: Pensionarele fac fitness în parcurile din Popeşti-Leordeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunicuţele din oraşul ilfovean obişnuiesc să facă mişcare cu aparatele de gimnastică din parcuri, după slujba de seară de la biserică. Spaţiile pentru fitness în aer liber au fost amenajate anul trecut de către operatorul de salubritate care are contract cu primăria, iar în prezent sunt atracţia persoanelor de vârsta a treia.

Moda parcurilor-fitness din Bucureşti s-a răspândit şi în localitatea din vecinătate, Popeşti Leordeni. În urmă cu câteva luni, în cele două parcuri din oraşul ilfovean s-au montat aparate de gimnastică. Chiar dacă la început, pensionarii doar se minunau de “magaoaile” din spaţiile verzi atunci când îşi supravegheau nepoţii de pe bănci, când a venit căldura aceştia au prins curaj şi au început să le folosească.

Citeşte şi:
Fitnessul în parc, distracţia pensionarilor

„La început îmi era ruşine, că se uitau tinerii ciudat la mine, dar acum a început să îmi placă. Nu mă mai interesează cine mă vede”, a spus Maria Moanţă, o localnică în vârstă de 62 de ani. Femeia a adăugat că autorităţile au avut o idee foarte bună atunci când au decis să amplaseze aparatele în Popeşti-Leordeni.

“Oricum, copiii sunt prea mici să se joace la ele, aşa că mai mult lucrăm noi, bătrânii şi mamele. Aşa, nu mai aşteptăm nepoţii pe bancă, facem şi noi mişcare. Eu vin aici de trei ori pe săptămână, după ce merg la biserică“, a mai spus Maria Moanţă

“Abonament” de cel puţin o oră

Unul dintre parcurile dotate cu bicicletă, stepper, bancă de abdomene şi aparat pentru talie se află în apropierea Bisericii Catolice din oraş. Cei pasionaţi de aceste aparate au ajuns să-şi petreacă cel puţin o oră “la sală”.

„Ce să facem? Ne plictisim şi noi. Eu merg cu nepoata la biserică şi după aceea venim împreună în parc. Ea se dă în leagăn, eu fac gimnastică. Venim de două-trei ori pe săptămână, dar stăm mai mult de un ceas. E sănătos! La început, nu ştiam cum se folosesc aparatele, dar m-au ajutat copiii“, a declarat Ana Casandra, în vârstă de 55 de ani, bunica unei fetiţe de şase ani.

Aparatele au fost aduse din Turcia

Bunicile sportive spun că au simţit schimbările de când au început să facă gimnastică. „De când fac sport, mă simt mai bine. Nu obosesc ca înainte.  Le-am zis şi vecinelor să mergem împreună să facem exerciţii, dar ele sunt ruşinoase“ a declarat Neda Paşculea, în vârstă de 60 de ani.

Primarul oraşului Popeşti-Leordeni, Grigore Trache, a precizat că aparatele instalate la sfârşitul anului 2008 au fost aduse din Turcia şi montate de către operatorul de salubritate care are contract cu autoritatea locală. “Ne-am gândit ca, în locul unor băncuţe care se pot distruge repede, să instalăm aceste aparate foarte rezistente şi utile. Se pare că am reuşit să convingem credincioşii romano-catolici, conservatori prin tradiţie, să le folosească”, a conchis Trache.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite