Pe-aici nu se trece în ziua meciului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe străzi din zona „Arenei Naţionale“ vor fi blocate miercuri pentru finala din Liga Europa.

Au mai rămas două zile până la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, când românii ar trebui să dea un examen de civilizaţie în faţa spaniolilor şi a lumii întregi. Meciul dintre cele două finaliste din Liga Europa, Athletic Bilbao şi Atletico Madrid, care va avea loc miercuri pe „Arena Naţională" de la ora 21.45, va impune un set de restricţii de circulaţie.

Suporterii care vor să vină cu maşina la stadion sau şoferii bucureşteni care intenţionează să treacă prin zona „zero" trebuie să ştie că traficul va fi restricţionat pe toate străzile din apropiere, pe Bulevardul Basarabia (între Piaţa Eudoxiu Hurmuzachi şi Bulevardul Chişinău) şi în apropierea „Fan Zone"-urilor din pieţele Constituţiei şi George Enescu.

Agenţi vorbitori de spaniolă şi engleză

Potrivit Poliţiei Rutiere, circulaţia va fi oprită pe strada Maior Coravu, între Şoseaua Mihai Bravu şi intrarea în stadion, precum şi pe străzile care intersectează artera respectivă, de miercuri, de la ora 9.00, şi până a doua zi, la ora 4.00. De asemenea, maşinile nu vor putea circula pe strada Vatra Luminoasă, între Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Pierre de Coubertin, precum şi pe străzile care intersectează artera respectivă şi nici pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între Şoseaua Iancului şi rondul de la intrarea în stadion. În zona „Arenei Naţionale" a început deja acţiunea de informare a cetăţenilor care sunt rugaţi să nu mai parcheze maşinile pe străzile care permit accesul spre stadion.

Cu această ocazie s-au refăcut covoarele asfaltice şi marcajele din zonă, pregătindu-se şi o semnalizare temporară pentru ghidarea oaspeţilor străini. Tot ieri s-a decis iluminarea suplimentară a Bulevardului Basarabia, pe care se află una dintre intrările în stadion.

Reprezentanţii forţelor de ordine au anunţat că pentru ziua finalei au fost luate măsuri speciale de ordine, iar în zonele în care sunt aşteptaţi suporterii vor fi agenţi care vorbesc spaniolă şi engleză. Şeful Poliţiei Capitalei, Lucian Guran, a precizat că reprezentanţii Jandarmeriei ţin legătura cu colegii lor din Spania. Acesta a mai spus că, pentru a preîntâmpina eventuale incidente, au fost suplimentate efectivele şi cu 500 de studenţi de la Academia de Poliţie. În total, pe durata meciului vor fi mobilizaţi 2.900 de poliţişti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri şi 100 de poliţişti de frontieră.

Linii speciale între Aeroport şi Centru

Potrivit Federaţiei Române de Fotbal, organizarea finalei Ligii Europa la Bucureşti va aduce între 30.000 şi 40.000 de turişti. Printre aceştia se numără aproximativ 20.000 de suporteri spanioli, dar şi din alte ţări. Se estimează venituri de 30 de milioane de euro, mai ales în domeniul hotelier şi în cel al alimentaţiei publice.

Pentru cei care nu au bilete la meci, autorităţile au pregătit două zone special amenajate, una în Piaţa George Enescu, pentru suporterii echipei Atletico Madrid, şi cealaltă în Piaţa Constituţiei, pentru susţinătorii echipei Athletic Bilbao. Aici vor fi instalate ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini de pe stadion.

De asemenea, autorităţile au introdus pentru turişti mai multe linii suplimentare între Aeroportul Otopeni şi centrul Capitalei, acolo unde aceştia vor putea asista la diverse spectacole şi vor afla mai multe despre Bucureşti prin intermediul standurilor de promovare.

Big Brother pentru depistarea huliganilor

Accesul spectatorilor pe stadion se va face începând cu ora 18.45 doar pe bază de bilete şi invitaţii. Intrarea în incinta „Arenei Naţionale" se va face doar pietonal, conform schemei expuse pe verso-ul fiecărui bilet. Cei care deţin un tichet VIP, dar şi persoanele cu dizabilităţi vor avea acces cu maşina prin strada Maior Coravu.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat că există o listă de persoane care ar putea pune probleme în timpul meciului, dar a adăugat că de identificarea lor „se ocupă serviciile". Potrivit edilului-şef, instalaţia de monitorizare video de pe „Arena Naţională" va ajuta forţele de ordine să îi depisteze pe potenţialii huligani.

De asemenea, Oprescu a mai spus că suporterii care vor veni în România pentru marea finală vor fi conduşi de la aeroport pe trasee diferite.
„Suntem în poziţie de start. Eu sper din tot sufletul să existe spectacol fotbalistic, să existe distracţie şi să se simtă bine toţi cei care vin, inclusiv bucureştenii", a afirmat primarul Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite