Pavel Bârsan face oamenii să râdă la Improvisneyland

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actor comic, Pavel Bârsan declară că unul dintre scopurile vieţii sale este acela de a face oamenii să râdă, nu doar pe scenă ci şi în viaţa de zi cu zi.

Pavel spune că actoria este singurul lucru pe care doreşte să îl facă toată viaţa, din adolescenţă, de când s-a îndrăgostit de această profesie. „Nu mă văd altceva decât actor“, spune el.
„Plăcerea de a-i face pe oameni să râdă mă face să uit de foame şi de somn, ore în şir, aşa că uneori mi se pare că aş putea juca continuu“, spune Pavel. Pe scenă se simte liniştit şi relaxat şi, cum este un improvizator experimentat, nu se sperie de niciun incident neprevăzut. În opinia sa, orice se poate repara din mers, chiar şi dacă s-ar sparge un reflector.

Spectacole în baruri
Oricât de mare ar fi solicitarea unui spectacol, Pavel şi colegii lui de la trupa Improvisneyland, care dă reprezentaţii în barurile bucureştene, sunt de părere că au o viaţă frumoasă. „Nu contează că trebuie să fii atent la cel puţin trei aspecte în aceeaşi clipă, de exemplu schimbarea locului şi a poziţiei pe scenă, continuarea unui cântec improvizat, început de colegul de lângă tine, dar şi continuarea poveştii, de asemenea, improvizată, pe loc. Le faci pe toate, transpiri, treci prin fracţiuni de secundă de suspans, când poate nu ai nicio idee, ca apoi să-ţi vină una salvatoare. Pentru noi asta este frumuseţea, această luptă de fiecare clipă şi bucuria reuşitei“, explică actorul.



Un artist al teatrului „instant“
La modă în Occident, teatrul de improvizaţie este creat 100% spontan, în faţa spectatorilor, pe care adesea îi implică în reprezentaţie. Trupa Improvisneyland a fost înfiinţată în anul 2008 de actorul Axel Moustache de la Teatrul Naţional şi are în componenţă şapte actori şi trei pianişti, de asemenea, improvizatori. Artiştii de la Improvisneyland prezintă de fiecare dată un spectacol care şi pentru ei este o noutate absolută şi care trebuie să fie întotdeauna agreabil.

image

„De curând, la Scala Pub, unde aveam o reprezentaţie cu Improvisneyland, a intrat un om beat. A zis că vrea şi el să ne cânte ceva. L-am primit în mijlocul nostru, i-am dat microfonul şi i-am inclus cântecul în show-ul nostru. A ieşit un moment foarte reuşit la care s-a râs şi s-a aplaudat“, povesteşte Pavel.

Câştigător a două premii „Cel mai bun actor“, unul în anul 2008 la Gala Tânărului Actor „Hop“ de la Mangalia şi celălalt, în anul 2005, la Gala Absolvenţilor UNATC, şi cu peste 180 de reprezentaţii pe scena Teatrului de Stat din Constanţa, unde a jucat timp de cinci ani, Pavel Bârsan se bucură de succes la public. În ultimul timp şi-a descoperit şi talentul de solist vocal şi cântă împreună cu trupa de rock-funk-blues „Ride On Bande“. De asemenea, împreună cu trupa Comedy Show, realizează spectacole de improvizaţie muzicale.

Pe ce scene te putem vedea?
De la toamnă, voi juca la Excelsior, în „Snoave cu măşti“, un spectacol al maestrului Ion Lucia şi în „Vrăjitorul din Oz“. De asemenea, joc şi în producţia Teatrului Luni, „Lovitura“, spectacol prezentat şi în Festivalul Teatrului Independent Undercloud de la „Motoare“.

Ai participat şi la festivaluri din străinătate?
Da, în anul 2008, la Avignon, când am avut parte de  un adevărat maraton teatral. N-am apucat să vizitez nimic din vechea reşedinţă a papilor. Am doar amintirea celor 48 de reprezentaţii pe care le-am susţinut, câte două pe zi. Am jucat în „Hymnus“, în locul lui Claudiu Bleonţ care îşi rupsese piciorul şi în piesa „Sortez de l’armoire monsieur Cioran“ de Matei Vişniec.

Ce îi place
Pavel este un mare microbist. Merge pe stadion, citeşte presa sportivă, face pariuri şi joacă fotbal pe calculator, dar şi cu prietenii. O altă pasiune a sa este muzica.

Ce nu-i place
Detestă violenţa, extremismul şi intoleranţa.

Născut
16 septembrie 1982, Bucureşti
Studii
Universitatea Naţională de Arta Teatrală şi Cinematografie din Bucureşti, Secţia Actorie, clasa profesorului Gelu Colceag
Profesie
Actor
Familie
Este necăsătorit

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite