Paul Tecuceanu: „Moartea lui Toni e crucea vieţii mele!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut fix un an de la moartea actorului Toni Tecuceanu, dar misterul bolii care l-a răpus nu a fost încă lămurit. Fratele său, Paul, a dat în judecată Institutul „Matei Balş” şi pe medicul Adrian Streinu-Cercel şi e hotărât să meargă până-n pânzele albe pentru a afla de ce Toni a trebuit să moară  la numai 38 de ani.

După moartea subită a lui Toni Tecuceanu, la 5 ianuarie 2010, Paul a început să scormonească după adevăr, fiind convins că fratele lui nu a murit de gripă porcină, aşa cum au anunţat medicii.

A chemat în judecată Institutul „Matei Balş” pentru a-şi câştiga dreptul să vadă dosarul fratelui său şi pe Streinu-Cercel pentru că a divulgat secretul medical fără acordul familiei.

Moartea lui Toni este crucea vieţii mele! Rezultatul proceselor este deocamdată zero. De un an de zile avem parte numai de tergiversări”, a spus fratele actorului pentru „Adevărul de Seară”.

„Cel mai mult regret că n-am apucat să-l duc la o clinică în Germania, fiindcă medicii i-au refuzat transferul”, mărturiseşte trist Paul.

Ipoteze şi regrete

Anul care a trecut a fost unul greu pentru Paul Tecuceanu, însă dispariţia lui Toni a fost cea mai mare încercare.

„Moartea lui Toni este crucea vieţii mele”, a spus Paul, hotărât să nu renunţe la bătălia pe care a pornit-o. Bănuiala că fratele său nu a murit de gripă porcină i-a fost întărită lui Paul şi de reacţiile pe care le-a găsit printre comentariile la articolele despre dispariţia lui Toni.

„Două persoane susţin că Toni ar fi avut cancer la plămâni, diabet şi obezitate. Unul este al unei profesoare d ela Facultatea de Medicină din Iaşi şi unul al unei studente la medicină. Sunt chiar de luat în seamă şi asta explică refuzul celor de la Balş de a-mi da dosarul medical al fratelui meu şi faptul că nimeni dintre cei care au intrat în contact cu el nu s-au îmbolnăvit de gripă porcină. Printre actele lui Toni nu am găsit nici un document cum că ar fi suferind de ceva”, a menţionat Paul.

Actorul Toni Tecuceanu s-a stins din viaţă în dimineaţa de 5 ianuarie 2010, după ce timp de o săptămână a fost menţinut în comă dirijată.

Medicii Institutului „Matei Balş” din Capitală, unde a fost tratat, au declarat că a murit din cauza complicaţiilor virusului AH1N1. Paul însă este hotărât să facă tot posibilul ca oamenii să şi-l amintească de Toni ca pe un mare actor, nu ca pe un român răpus de gripa porcină.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite