Patru poliţişti de la Permise au fost condamnaţi la închisoare după ce au luat şpagă. Ei fuseseră reţinuţi la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patruu poliţişti ai Serviciului Permise de Conducere Bucureşti au fost condamnaţi între 4 şi 6 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti pentru că au luat şpagă pentru premise. 18 instructori auto au fost, de asemenea, condamnaţi pentru trafic de influenţă.

Decizia instanţei nu este definitivă şi probabil că va fi combătută cu recurs de către inculpaţi. Oamenii legii sunt acuzaţi de trafic de influenţă, dare şi luare de mită, după ce, în schimbul unor sume cuprinse între 200 şi 300 de euro, ar fi ajutat mai multe persoane să treacă proba practică a examenului auto. Procurorii au stabilit că aceştia au săvârşit faptele de care sunt acuzaţi în perioada iunie - decembrie 2010.

Aceştia au fost reţinuţi în ianuarie în urma unor percheziţii domiciliare şi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti, acţiunea fiind organizată de procurori ai Parchetului Tribunalului Bucureşti şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, cei cinci poliţişti sunt acuzaţi că au primit bani de la instructori auto chiar în locuinţele personale sau că se întâlneau cu aceştia în benzinării ori în alte locuri pentru a primi informaţii despre "clienţi".

Banii erau daţi fie direct instructorului, care îi dădea mai departe agentului de poliţie, fie prin intermediul altui instructor, care se cunoştea cu agenţii de poliţie.

Acheta a vizat doar proba practică, deoarece până la acest moment nu s-au descoperit falsuri privind proba teoretică de la examenul de obţinere a permisului de conducere.

Potrivit probelor existente la dosar, instructorii discutau cu poliţiştii codificat, pe telefon, în legătură cu banii şi datele candidaţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite