Patru mii de Moşi Crăciun au mărşăluit prin Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii îmbrăcaţi în Moşi Crăciun încearcă să intre în Cartea Recordurilor. În Piaţa Constituţiei s-a încercat doborârea recordului mondial de 3.618 Moşi Crăciun realizat la Taipe.

Până la orele prânzului erau deja prezenţi mai bine de 3.500 de persoane, cu vârste între 3 li 70 de ani,  îmbrăcate în Moş Crăciun, pregătite să ia startul la marş. ,,Am auzit la Radio de iniţiativă şi mi s-a părut foarte interesantă, aşa că am venit să particip şi eu, ca să pot povesti nepoţilor mai târziu că am intrat în Cartea Recordurilor”, a declarat Andrei Zoicaş, în vârstă de 47 de ani. Sorin Pintiliu, un elev de şaisprezece ani a spus că a venit cu toţi colegii din clasă “ca să ne îmbrăcăm şi noi în Moş Crăciuni şi să împărţim daruri”.

Organizatorii au pregătit 4.000 de costume de Moş Crăciun cu care s-au îmbrăcat voluntarii. Astfel, românii au încercat să doboare recordul mondial la această nouă secţiune agreată de Guinness World Record. Organizaţia şi-a trimis încă de sâmbătă un reprezentant în România care a participat la manifestarea de astăzi, urmând să decidă dacă aceasta va fi sau nu omologată în Cartea Recordurilor. Condiţiile impuse de Guinness World Record sunt ca la adunare să participe peste 3.000 de Moşi Crăciun, care să împartă daruri ambalate în cutii roşii.

Dulciuri şi Coca-Cola, cadourile Moşilor

Fiecare Moş Crăciun participant la eveniment a primit o cutie roşie cu produse de la Cadbury România şi Coca-Cola, pe care le-a împărţit oamenilor. "Este cea mai mare adunare de Moşi Crăciun care împart cadouri. Le mulţumesc sponsorilor pentru că împreună putem să dăruim bucureştenilor nu un Moş, ci mii de Moşi Crăciun şi să facem cunoscut Bucureştiul în lume", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Cel mai lung cârnat din lume

Autorităţile municipale vor urmări, prin organizarea altor două evenimente, să fie doborâte recordul mondial la cel mai lung cârnat şi cel mai lung tort din lume.

Recordul mondial la cel mai lung cârnat este înregistrat în Serbia, acesta având o lungime de 2.020 de metri, în timp ce recordul pentru cel mai lung tort din lume este omologat la Sidney, cu un tort de 120 de metri. În Bucureşti urmează să fie preparat un tort de 140 de metri. Prepararea cârnatului va avea loc pe 27 decembrie, iar tortul va fi pregătit în 28 decembrie. Manifestările fac parte din seria evenimentelor organizate de municipalitate, în centrul Bucureştiului, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite