UPDATE După ce a fost audiat toată noaptea, Mihai Ghezea a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Ghezea, fost patron al ziarului "Atac la persoană", a fost reţinut, de poliţie, pentru şantajarea lui Ioan Niculae, patronul  echipei de fotbal Astra Ploieşti şi al Holdingului InterAgro printr-un contract de publicitate.

UPDATE Mihai Ghezea, fostul patron al ziarului "Atac la persoană", a fost eliberat. Judecătorii au decis să nu emită mandat de arestare pe numele său. Decizia a fost contestată şi s-a făcut recurs. Ghezea a declarat că a renunţat la contractul de publicitate pe care îl încheiase cu  firma lui Ioan Niculae, înainte ca în ziarul pe care îl deţinea să publice un alt material despre omul de afaceri.

La ieşirea din arestul Poliţiei Capitalei, Ghezea, împreună cu avocatul său, au declarat că nu poate fi vorba de o acuzaţie de şantaj atâta timp cât patronul clubului de fotbal Astra Ploieşti, Ioan Niculae, nu a menţionat în plângerea făcută la poliţie acest lucru, transmite antena3.ro

UPDATE Audierile încazul fostului patron al ziarului Atac la Persoană s-au încheiat în această dimineaţă, în jurul orei 05.00, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 din Capitală. Procurorii au dispus reţinerea acestuia şi urmează să fie prezentat instanţei în cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventivă.

Mihai Ghezea a fost ridicat, miercuri, de pe stradă din zona Pieţei Victoria şi dus la Poliţia Capitalei pentru audieri. El este audiat într-un dosar de urmărire penală în care are calitatea de învinuit.

Anchetatorii îl suspectează pe Ghezea că l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Ioan Niculae. În luna aprilie între InterAgro şi "Atac la persoană" a fost încheiat un contract de publicitate, pentru suma de 1.000 de euro lunar. Una dintre clauzele contractului era aceea ca ziarul să se abţină de la a publica materiale care să aducă atingere sau să afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personală.

Ioan Nicolae a plătit un avans pe trei luni.După acest interval de timp însă, Mihai Ghezea a reziliat contractul şi a publicat un material jurnalistic ce viza viaţa personală a lui Ion Niculae. Motivul rezilierii bruşte ar fi fost acela că Ghezea ar fi dorit o majorare a sumei. În luna iulie, patronul Holdingului InterAgro a depus o plângere penală la poliţie, acuzându-l pe Mihai Ghezea de şantaj.

Ghezea nu este la prima abatere.  Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată  într-un dosar în care Dan Diaconescu şi Doru Pârv sunt acuzaţi de şantajarea primarului comunei Zărand, din judeţul Arad, Ion Moţ şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite